“Bayramımız sağlıklı olsun”
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, Kurban bayramında sağlıklı beslenme ve kurban ibadetinin insana ve çevreye zarar vermeden eda edilebilmesinin önemine dikkat çekti.
Sünger, şu uyarılarda bulundu: “İslam dininin önemli vecibelerinden biri olan kurban ibadetinin insana ve çevreye zararı olmadan eda etmek için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Kurban kesiminin gerekli dini hükümlere uygun sağlık ve çevre şartlarına bağlı kalarak ortam koşullarının hijyenik hale getirilmesi, başta hayvanlardan insanlara geçen (zoonotik) hastalıklar olmak üzere, sağlık, çevre sağlığı, temizlik, etin işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatların çöpe atılmaması, sokak hayvanlarına verilmemesi çevre ve toplum sağlığının korunması açısından önem arz etmektedir” dedi.
Sağlıklı beslenmeye de işaret eden Sünger, şöyle devam etti: “Bayramında sağlıklı beslenme temel prensiplerinin, yiyecek seçiminin, porsiyon kontrolünün ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir. Bayram sabahı Kurban kesme telaşı olanlar kahvaltı öğününü atlayabilmektedir, bu yüzden mümkün olduğunca kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Beslenmemize dikkat edelim ve sağlığımızı koruyalım ki, bayramımız sağlıklı olsun.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01
- 02ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 03AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 05MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 06BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 07BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 08KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 09MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 10YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 11BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 12ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 13BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 14KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 15AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ




Henüz Yorum yok