Batmanlı Vatandaşın İsyanı: “Pegasus Hava Yolları çocukları uçağa almadı, mağdur edildik!”

Batmanlı bir vatandaş, Pegasus Havayolu Şirketinin tüm prosedürlerini eksiksiz yerine getirmesine rağmen biri 6, diğeri 12 yaşında olan iki torununun haksız yere uçaktan indirildiğini belirterek, çocukların seyahat haklarının ihlal edildiğini iddia etti.

Batman’da yaşayan Orhan Bağaç, Pegasus Hava Yolları'nın uygulamaları nedeniyle torunlarının ciddi mağduriyet yaşadığını belirterek yetkilileri göreve çağırdı.  
 
Olay, 6 Temmuz 2025 tarihinde Batman Havalimanı’nda meydana geldi. Bağaç, torunlarını İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na göndermek üzere kızının refakatinde havalimanına götürdü. Uçak biletlerinin önceden alındığını belirten Bağaç, çocuklar için kişi başı 4000 TL bilet ücreti, ayrıca 4000 TL de refakatçi (kabin görevlisi eşliğinde uçuş) hizmeti için toplamda 12.000 TL ödeme yapıldığını söyledi.
 
“İşlemleri tamamladık, refakat kartlarını verdiler”
 
Havalimanına gidildiğinde tüm işlemlerin yapıldığını ve refakat belgelerinin eksiksiz doldurulduğunu ifade eden Bağaç, çocukların annesi tarafından teslim edilip, refakatçi görevlilere bırakıldığını söyledi. Ancak bu esnada görevlilerden biri, çocuklardan birinin 6 yaşında olduğunu belirterek uçağa alınamayacağını bildirdi.
 
“Müşteri hizmetleri 6 yaş yeterli dedi, görevli kabul etmedi”
 
Bağaç, Pegasus müşteri hizmetlerini arayarak durumu sorduğunu, oradan kendisine “6 yaş yeterlidir, refakatçi ile uçabilir” cevabı verildiğini belirtti. Fakat yer personeli bu bilgiye rağmen çocuğu uçağa kabul etmedi. Bunun üzerine uçakta yolculuk edecek bir kadının gönüllü refakatiyle çocuklar uçağa teslim edildi.
 
“Çocukları uçağa aldılar, sonra geri çağırdılar”
 
Aile uçağın kalktığını düşünerek eve döndü. Ancak kısa bir süre sonra gelen telefonla çocukların uçağa alınmadığı ve tekrar havalimanına gelip teslim almaları gerektiği bildirildi. Havalimanına geri giden aile, muhatap bulamadan torunlarını geri almak zorunda kaldı.
 
“Paramızı aldılar, çocukları almadılar”
 
Yaşanan duruma tepki gösteren Orhan Bağaç, “Madem almayacaktınız neden bilet kestiniz? Neden refakatçi ücreti aldınız? Pegasus Hava Yolları bizi mağdur etti. Bu yapılan hem hukuksuzluk hem zulümdür. Yetkililerden açıklama bekliyoruz,” diyerek yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini talep etti. (Muhyeddin BEYCAN)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler