2 bin işçi alımına 10 bin başvuru
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle il genelinde istihdam edilecek 2 bin kişi için kura çekimi, İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda noter huzurunda gerçekleştirildi.
Batman Milletvekili Ziver Özdemir'in katılımıyla kura çekimi gerçekleştirildi. Yapılan kura çekiminin ilk üçünü Milletvekili Özdemir yaptı. Ardından sırasıyla İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz ve Kültür İl Müdürü İhsan Aslanlı da birer kura çektiler.
Kurada bir konuşma yapan Milletvekili Özdemir, "TYP çerçevesinde 2 bin kişinin kura çekimi bugün sizlerin huzurunda yapıldı. Tabi her proje çerçevesinde müracaatlar arasında ekonomik durumu uygun olan her ailede bir kişi olmak üzere, yani İŞKUR'un genel mevzuatına uygun bir şekilde şu andaki müracaatlar için kura çekildi. Şeffaf bir şekilde yapıldı, hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçlerde de hep öyle olacak. Vatandaşlar bu konuda rahat ve müsterih olsunlar. 10 bin müracaat içinde 2 bin kişi için kura çekilip, bunların da yedekleri olacak. Uygun olmayan veya işi beğenmeyen zaman zaman oluyor; onların yerine de yedekler de kurayla çekiliyor." dedi.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, Toplum Yararına Programı kapsamında il genelinde 2 bin kişinin kamu kurumlarında geçici süreliğine istihdam edileceğini söyledi.
10 bin başvurunun olduğunu belirten Eviz, "Noter ve basın huzurunda bir kura gerçekleştirdik. 2 bin kişilik toplum yararlarına programlarımızın kurası yapıldı. Başvuranlar arasında İŞKUR mevzuatı gereği SSK, tekrar kayıt, mükerrer kayıt gibi kontroller yapıldıktan sonra, kalan uygun vatandaşlarımız arasında kura yapılıyor. 10 binin üzerinde bir başvuru söz konusu, 10 bin arasında 2 bin kişi asil, bin kişide yedek seçilmek üzere güzel bir kura gerçekleşti. İnşallah arkadaşlarımız verimli çalışırlar." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok