
Çiftçi, ‘Danışmanlık hizmetimiz sürekli devam ediyor’
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, KOSGEB, TKDK ve IPARD ile alakalı danışmanlık hizmetlerinin devam ettiğini vurguladı.
Başkanı Çiftçi, KOSGEB, TKDK ve IPARD gibi projelerde ciddi destekler olduğunu üretici, imalatçı ve işlerinin geliştirmek isteyen esnafların bu desteklerden yararlanmalarını istediklerini ve teşvik ettiklerini ifade ederek, “Daha önce odamız bünyesinde ücretsiz danışmanlık hizmeti vermiş ve bir çok esnafımızın yararlanması konusunda yardımcı olmuştuk. KOSGEB, TKDK ve IPARD gibi girişimlerden faydalanmak isteyen esnaflarımız ücretsiz danşımanlık hizmetimizden yararlanabilirler.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD-3 programı ile projelerde yüzde 70’e kadar hibe veriliyor. KOSGEB’de personel, makine techizat ve kalıp giderleri, yazılım ve hizmet alım giderlerinde yeni kurulacak işyerinde kuruluş desteği veriyor. Bu destek faizsizdir ve 36 ay geri ödemelidir. Bunların yanı sıra KOSGEB, imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetlerin yanı sıra da bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde de destekler vermektedir. Desteklerden faydalanmak isteyen esnafımız işlemlerini hızlıca başlatması gerekmektedir. Bazı destekler Mayıs ayının sonunda bitecektir. KOSGEB desteklerinin son başvuru tarihi 28 Haziran 2024 tarihidir” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 03ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
- 04Batman’da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı
- 05MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 06AİLE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07NEVİZADE CAFE RESTAURANT AÇILDI
- 08Baytar, “Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın”
- 09LOKUM ÜRETİM TESİSİ HİZMETE AÇILDI
- 10SOYSAL VE TUNÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 11SAÇ EKİMİ YAPACAKLARA UYARI !
- 12KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 13Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 14MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 1550 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
Henüz Yorum yok