UYUM BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ
‘Yerelde Uyum Buluşmaları’nın 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi
Göç İdaresi Başkanlığı ile Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliği ile düzenlenen Uyum Buluşmalarının 6’ncısı Batman'da gerçekleştirildi.
Uyum buluşmalarının, Türkiye'de yaşayan yabancıların uyum faaliyetlerini arttırmak, sunulan hak ve hizmetler ile beraber yükümlülükler hakkındaki bilgilendirme yapmak ve iki topluluk üyeleri arasındaki etkileşimi artırmak amacıyla gerçekleştirildiği bildirildi.
Programın açılışında konuşan Batman İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatlarıyla birlikte ihtiyaçlar doğrultusunda kendini güncelleyen bir kurum olduğunu söyledi.
Göç İdaresi Başkanlığının aynı zamanda yaklaşık 5 milyonun üzerinde yabancıya hizmet verdiğini aktardı.
Tokmak, Göç İdaresi Başkanlığının yabancıların ülkeye girişi, kayıt altına alınması, kamu düzeni açısından problem oluşturabilecek yabancıların sınır dışı edilmesi ve insan ticareti mağdurlarının korunması alanında olmak üzere birçok alanda faaliyetine devam ettiğini anlattı. Tokmak, "Yürütmüş olduğumuz hizmetlerde; her bir yabancıyı birer gönül elçisi olarak görmekte ve vatandaşlarımız ile uyumuna büyük önem vermekteyiz." dedi.
Toplantıda yabancılara yönelik uyum faaliyetleri ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonun sağlanması, sorun ve ihtiyaç konuları görüşüldü.
Kurum yöneticileri tek tek söz alarak, yabancılara yönelik hizmet ve faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların soru, cevap ve önerilerin sunulması ile sona erdi.
Batman İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda iki oturumlu olarak düzenlenen programa; Batman Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Göç İdaresi Müdürü İbrahim Halil Tokmak, IOM Program Yetkilisi Hazal Öz, Göç İdaresi Başkanlığı Göç Uzmanı İsmail Aslan, kurum amirleri ve göçmenler katıldı.(İLKHA)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 02KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 03HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 04“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 05BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 06Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 0745 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 08BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 097 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 10REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 11NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 12“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”
- 13POLİSLER ÇAY KENARINDA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ
- 14KAPLAN’DAN RAMAZAN MESAJI
- 15SAADET’TEN BATSO’YA ZİYARET




Henüz Yorum yok