“EKONOMİK KURTULUŞUN REÇETESİ YENİDEN REFAH’TADIR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Batman’a geldi. Tek adayla gidilen seçimde İl Başkanı Ziya Ülhak Yamaç yeniden göreve seçildi.

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Fatih Erbakan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yolunun Milli Görüş çizgisinden geçtiğini savunarak “Ekonomideki sıkıntıların çözümü, borç-faiz-zam ekonomisinden değil, üretim, istihdam ve adil bölüşüm esasına dayalı Milli Görüş ekonomi modeliyle mümkündür. Rahmetli hocamız bu bölgeye gerçek manada hizmet eden bir devlet adamıydı. Diyarbakır TEMSAN, Muş Şeker Fabrikası, Cizre Azot Sanayi gibi yatırımlar bu bölgeyi kalkındırma amacının göstergesidir. Merhum liderimiz Kürt-Türk ayrımı yapan zihniyete karşı İslam kardeşliğini savundu. Bugün de aynı anlayışı sürdürüyoruz” dedi.
 
İSLAM COĞRAFYASI ATEŞ ALTINDA
 
Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere değinen Erbakan, İsrail ve ABD’yi sert sözlerle eleştirerek “Gazze'deki soykırım, Yemen’e yapılan saldırılar, İran’a yönelik operasyonlar bir işgal zincirinin parçasıdır. Erbakan hocamız yıllar önce İran’dan sonra Türkiye’ye sıra geleceğini söylemişti. Bugün o öngörü gerçeğe dönüşüyor” dedi.
 
EKONOMİDE FELAKET TABLOSU VAR
 
Konuşmasının geniş bölümünü ekonomiye ayıran Erbakan “Bugün Ankara’da dondurmanın kilosu 1300 TL, kirazın kilosu 1000 TL. En düşük emekli maaşı 14.469 TL. Bu maaşla bir kilo kiraz bile almak lüks haline geldi. Türkiye’nin %45’i aç, %80’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Asgari ücretliler ve emekliler geçinemiyor. Kınamayla olmaz, icraat lazım. Yeniden Refah iktidarında İsrail'e karşı net tavır alınacak, İncirlik Üssü kapatılacak, faiz ve borç ekonomisinden vazgeçilecek. Erbakan hocamızın izinden yürüyerek, bu bölge halkına en hayırlı hizmetleri sunacağız” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler