
Girişimci kadınlara eğitim verildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2017 yılında uygulamaya koyduğu, "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 75 kadın çiftçiye 3 ayrı grup halinde eğitim faaliyetleri başladı.
"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" ile 2017 yılında Batman, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Bursa, Amasya, Çorum, Aydın, Erzincan, Giresun, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun ve Tokat olmak üzere toplam 16 il pilot il olarak seçildi. Her bir il için en az 75 kadın çiftçi İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli "Uygulamalı Girişimcili Eğitimleri" verilecek.
Eğitim faaliyetlerinin açılış programına Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman İŞKUR İl Müdürü Besin Eviz, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Batman Şube Başkanı Ebubekir Doğan ve kadın girişimciler katıldı.
Açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan programla, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek ve uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmanın amaçlandığını söyledi.
Tarımın değişik alanlarda faaliyet gösteren, yenilikçi, yatırımcı, kaynakları etkin ve sürdürülebilir olduğunu ifade eden Kiyas, "2017 yılında 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' kapsamında 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır." dedi.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Siirt Valiliği Proje Koordinatörü Eğitmen Erol Avcı ile Siirt'in Kurtalan ilçe Kaymakamlığına Bağlı Görevli Proje Uzmanı Şengül Yavuz tarafından girişimci kadınlara eğitim verildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 02AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 03BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 04BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 05TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 06Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 07KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 08KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 09BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 10“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 11160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 12“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 13BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 14İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 15GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
Henüz Yorum yok