İftarda ve Sahurda Dişler Fırçalanmalı
İftarda ve Sahurda Dişler Fırçalanmalı
Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezinde görev yapan Dt. Dilek Eren Hürmüz, dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığının Ramazan ayında daha büyük önem kazandığını söyledi.
“ORUÇLU TEDAVİ OLABİLİRSİNİZ”
Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Dilek Eren Hürmüz, Ramazan’da diş sağlığının önemine dikkat çekti. Vatandaşlara uyarılarda bulunan Hürmüz: “Normalde de dikkat etmemiz gereken ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında daha büyük önem kazanıyor. Çünkü dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürük oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ramazan'da oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmasından, iftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitlenmeye yol açar, bu da diş çürüklerine neden olur. İftarda ve sahurdan sonra dişler özenle fırçalanmalıdır. Dişler fırçalanırken dil yüzeyi ve diş eti bölgeleri de nazikçe temizlenmelidir. Daha iyi bir ağız hijyeni ve ferah bir nefes için gargara dediğimiz ağız antiseptikleri de kullanılmalıdır. Böylelikle iftar ve sahurdan sonra artan asit miktarı da engellenmiş olur.
Ayrıca anestezi uygulanmadan yapılabilen işlemlerin oruç bozmadığını biliyoruz. İşlem sırasında kişi ağzını temizlemek için kullandığı suyu yutmadığı müddetçe bir sorun yaşanmayacağı için oruç olsak bile hastaneye gidip diş tedavisi yaptırabileceğimizi de unutmamalıyız” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 02ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 03BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 04BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 07YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 08“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 09Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 10VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 11Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 12Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 13Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 14HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 15Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı




Henüz Yorum yok