10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Batman'daki gazeteci örgütleri kutlama mesajı yayımladı
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Batman’daki gazeteci dernekleri kutlama mesajı yayınladı.
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, “Gazeteciler zor ekonomik koşullar altında görev yapıyor. Basınımız, halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen çalışmaktadır. Basın, devlet ile millet arasında köprü görevi üstlenmektedir. Halkın çıkarlarını savunan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bu bağlamda ilimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım” dedi.
“GAZETECİLERİN KALEMİNE MÜDAHALE EDİLMEMELİ”
Batman Basın Derneği (BBD) Başkanı Cebrail Uyanık, basın özgürlüğüne dikkat çekerek, gazetecilerin kalemine müdahale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Basın emekçilerinin zor şartlarda görev yaptığını belirten Uyanık, şunları kaydetti.
“Gazeteciler canları pahasına görev yapıyorlar. Yaptıkları mesleğin ve emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Zor şartlarda görev yaptıkları halde birçok kişi tarafından hedef gösteriliyorlar. Böyle bir tutum kesinlikle yanlıştır ve kabul edilemez. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru basın özgürlüğüdür. Bu noktanın önemli olduğuna inanıyorum. Gazeteciler çalışma şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Dünyanın her tarafından zor şartlarda görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarım.”
“YEREL BASIN GERİLEDİ”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde meslektaşlarının günlerini buruk geçirdikleri belirten Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti Başkanı Uğur Kapuci, dünyada ve bölgede yaşanan kaos ve savaş ortamından dolayı gazetecilerin görevlerini yapmakta zorlandıklarını söyledi. Önceki yıllara göre yerel basının gücünü yitirdiğini ifade eden Kapuci, “Günümüz şartlarında artık gazeteciler daha çok aktif olmalı" diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok