Hibe desteği genç çiftçilere umut oldu
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu karar ile ilgili Batman’da genç çiftçilerin desteklenmesine yönelik hibe desteği kararının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde toplantı yapıldı.
Batman Ticaret Borsası meclis salonunda yapılan toplantıya, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, GAP TEYAP temsilcileri, Batman İli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Yöneticileri, Batman Üretici ve Yetiştirici Birlikleri ve çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Batman Vali Yardımcısı Arık; ''Tebliğin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir.'' dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, ''Program bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeleri kapsamaktadır.'' diye konuştu.
11 Mayıs tarihinde mesai bitiminde sona erecek olan başvuruların, il merkezinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat yapılması gerektiği kaydedildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 02BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 037 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 04“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 05POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 06UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 07Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 08BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 09Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 10HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 11"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 12KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 13İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 14ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 15EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ




Henüz Yorum yok