Yeni çiftlere aile eğitimleri veriliyor
Batman İl Müftülüğüne resmi nikâh işlemleri için başvuruda bulunan ve evlenecek olan yeni çiftlere ve ailelerine, resmi nikâh işlemlerinden önce Aile, Dini ve Rehberlik Bürosunda görevli vaizler tarafından "Aile Olmak, Aile Kalmak" projesi kapsamında eğitim ve bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor.
Müftülük Nikâh Salonunda gerçekleşen eğitimde İl Müftüsü Turgut Erhan, yeni çiftlere ve ailelerine "Ailenin Anlam ve Önemi" konulu bir konuşma yaptı.
Toplumun çekirdeği, özü ve yapı taşının aile olduğunu söyleyen Erhan, "Aile kurmak sadece iki insanı birleştirmiyor, aynı zamanda bir toplumu inşa ediyor. Nikâh, kan bağının ötesinde bir duygu ve fikir bağı kurmaktır. İl Müftülüğü olarak bizler de kurulan bu gönül bağında Allah'ın hoşnutluğuna yaraşır bir yaşam sürdürülebilmesi için evlenen yeni çiftlerimize ve ailelerine bu konuda eğitimler vereceğiz." dedi.
Aile içi iletişime dikkat çeken Erhan, "Aile içi ilişkilerde affedici olmak, öfkeden kaçınmak, ayıpları örtmek, hata edildiğinde özür dilemek, erdemli bir davranıştır. Aile, fedakârlığı, vefayı, ahlâkı ve inancı öğreten en uzun soluklu eğitim yuvasıdır. Her türlü şiddet kelimesinin kesinlikle uğramaması gereken yer, ailedir. Mutlu evliliğin temelinde, kırgınlıklarını ifade eden, sorunlarını yıkıcı değil de yapıcı tartışmalara dönüştürebilen eşler sayesinde mümkündür." diye konuştu.
"Aile Olmak, Aile Kalmak" projesinin amacına değinen Erhan, şunları söyledi: "Amacımız; maddi ihtiyaçları kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılayabilen, merhamet eğitimi almış, güzel ahlâkla donanmış, kültürünü ve değerlerini benimsemiş bir nesil yetiştirebilecek bir aile modelinin benimseyerek oluşmasına katkı sağlamaktır."
Evlendikten sonra da olası aile sorunlarında müftülük görevlilerinden destek alınabileceği bilgisini de veren Erhan, evlenen yeni çiftlere aile cüzdanını ve hediyeler takdim ederek bir ömür mutlu olmalarını temenni etti.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, GERCÜŞ’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02BATMAN'DAN BÖLGESEL GERİLİME TEPKİ
- 03BATMAN’DA TİYATROYA YENİ SOLUK
- 04KADINLAR 8 MART ÖNCESİ COŞKUYLA BULUŞTU
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 06BELEDİYEDEN GECE TEMİZLİĞİ ATAĞI
- 07BATMAN’DA 33 FİRARİ YAKALANDI
- 08“HER DOĞRU ÇAĞRI HAYAT KURTARIR”
- 09ÇELİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 10MAÇ BİLETİ 1 TL!
- 11ŞEHADET AYI SERGİSİNE ANLAMLI ZİYARET
- 12RAMAZAN AKŞAMLARINDA MHP’DEN BİRLİK BULUŞMASI
- 13ENGELLİLER İÇİN HAYAT DEĞİŞTİREN MERKEZ
- 14REKTÖR DEMİR, HASANKEYF'TE MİNİKLERLE BULUŞTU
- 15FIRAT: 28 ŞUBAT UTANÇ VESİKASIDIR




Henüz Yorum yok