Organik arıcılık kursuna yoğun ilgi
Gercüş Ziraat Odası Eğitim ve Uygulama Merkezinde verilen uygulamalı eğitim vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Hem teorik hem de pratik uygulamanın yapıldığı kursa 58 kursiyerin katıldığı gözlendi.
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Zeoteknist Barış Doyar tarafından verilen arıcılık kursu 3 hafta sürecek.
Kurs sonucunda katılımcılara belge verileceğini söyleyen Doyar, kursiyerlere teorik olarak dünyadaki ve Türkiye'de bal arısı ve ırkları, arılarda çalışma düzeni, arı ürünleri, arılarda ilkbahar ve yaz bakımı, arılarda sonbahar bakımı ve arı hastalıkları zararlılarından korunmanın yanı sıra pratik olarakta mevsimsel bakım, konveksiyon el ve organik arıcılık, modern ve ilkel arıcılık, ilaç kullanımı ve kalıntıları ,Türkiye’de bitki florası gibi konularda bilgi verildiğini söyledi.
Kursa gösterilen yoğun ilginin dikkatlerden kaçmadığını belirten Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, "Hayvancılıkla uğraşan başta arıcılarımızın eğitimli olmasını çok önemsiyoruz, arıcılık konusunda arıcıların ürettikleri ürünleri ülke genelinde daha üst düzeylere gelmesi için elimizden geleni yapacağız, önümüzdeki günlerde farklı alanlarda kurs açmaya devam edeceğiz, mesela ilimizde hindi yetiştiriciliği ve mandacılık gibi konulara talep olduğunu, bunun eğitimle desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.
Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner ise hayvancılığın ilçede gelişmesi adına Ziraat Odası'nın tüm çiftçilere her konuda eğitim ve destek vereceğini söyledi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİŞ HASTANESİNE YENİ TOMOGRAFİ CİHAZI
- 0230 MİLYON EKMEK DAĞITILDI
- 03KIZILAY EKİPLERİ BELEDİYEDE KAN BAĞIŞI ALDI
- 04ÖZ BELEDİYE-İŞ SENDİKASINDAN İŞÇİ SINIFINA ÇAĞRI
- 05Belediyede 80 personel alımı için kura çekimi yapıldı
- 06Başkan Çiftçi'den Vergi Dairesi Müdürü’ne ziyaret
- 07İl Başkanı Şahsi, Mobil Narkotik Eğitim Aracını ziyaret etti
- 08CANSUYU’NDAN GAZZE’YE DESTEK
- 09HAVUZ VE ŞELALELERİN BAKIMI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 10VALİ CANALP, SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU
- 11KORİK MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMASI
- 12ERKÖKLÜ’YE YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI
- 13İL BAŞKANI YILMAZ “BM, SOYKIRIMA ARTIK SESSİZ KALAMAZ”
- 14Atatürk Ortaokulu’ndan Gazze’ye Destek Kermesi
- 15




Henüz Yorum yok