VALİ CANALP'TAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
Batman Valisi Ekrem Canalp, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Canalp mesajında; “Engelli vatandaşlarımızın daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına, hayattan beklentilerinin karşılanması ve toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlamak için bütün kamu imkanlarını seferber ediyoruz. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli şartı tüm bireylerinin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak desteklemesidir.
Valiliğimiz ve Belediyemiz olarak bizler; engelli dostu minibüs, engelli araçları şarj istasyonları, engelli araçlarına bakım ve onarım desteği, öncelikli sağlık desteği, rehberlik ile birlikte psikolojik ve hukuki destek, BİLMEK kurslarımız ve Kadın İş Geliştirme Merkezi’miz ile meslek edindirme ve engelli istihdamına destek, engelli rehabilitasyonuna katkı sağlayacak yüzme okulu, spor ve sanat eğitimi desteği, engelli spor kulüplerine uygun araç desteği ve bu kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak yol ve kaldırım çalışmaları projeleri ile engelli vatandaşlarımızın hep yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Ayrıca; Batman Belediyesi tarafından engelli vatandaşlarımızın faydalanacağı, Bedensel Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı, Dil ve Konuşma Güçlüğü Destek Eğitimi Programı, Görme Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı, İşitme Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programı, Özel Öğrenme Güçlüğü Destek Eğitimi Programı, Yaygın Gelişimsel Bozukluklar Destek Eğitimi Programı ve Zihinsel Engelli Bireyler Destek Eğitimi Programının yer alacağı ve kültür sanattan, sportif aktivitelere, eğitim faaliyetlerinden sosyal etkinliklere kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezimizin proje lansmanını 4 Aralık Pazartesi günü yapacağız. Aralık ayı içerisinde de projenin ihalesini yaparak engelli kardeşlerimizin hayatlarına dokunacağız. Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır.
Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, yarınlarının, bugünden daha iyi olmasını diliyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok