Eylem yapmak isteyen kadınlara gözaltı
Eylem yapmak isteyen kadınlara gözaltı
Açlık grevindeki yakınları için Batman M Tipi Cezaevi önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi, yaklaşık 20 kadın gözaltına alındı.
ABLUKAYA ALINDILAR
Çeşitli cezaevlerinde açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması yapmak istedi. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, kadınların bulunduğu bölge ablukaya alındı. Bir süre sonra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın da eşlik ettiği tutuklu yakınları, cezaevi önüne geldi. Aileler açıklama yapacakları saati beklemeye başladıkları sırada etrafları polislerce sarıldı.
Bunun üzerine HDP’li vekil Başaran’ın görüştüğü polis müdürleri, eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini söyleyip, gruptan dağılmasını istedi. Tutuklu yakınlarının cezaevi önünden ayrılmaları yönünde zırhlı araçtan yapılan anonsun ardından polis müdahalesi başladı. Yapılan müdahale sonucu en az 20 tutuklu yakını kadın gözaltına alınarak zorla polis araçlarına bindirildi. Gözaltına alınan kadınlar polis otobüsüyle emniyet müdürlüğüne götürüldü. Cezaevi önünde polisin geniş güvenlik önlemleri sürüyor. HDP’nin basın biriminde görev alan Sedef Özdemir de gözaltına alındı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 02BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 03TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 04İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 05KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 06400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 07Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 08KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 09“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1013 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 11BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 12YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 13SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 14MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 15BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL




Henüz Yorum yok