VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın “Ramazan’da Sağlık Programı” kapsamında vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve eğitim etkinliği düzenlendi.
“Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” vizyonu çerçevesinde gerçekleştirilen program kapsamında, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde tematik sağlık standı kuruldu. ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen etkinlik , vatandaş lardan yoğun ilgi gördü.
Etkinlikte İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşlara temel yaşam desteği ve ilk yardım konularında uygulamalı eğitimler verildi. Katılımcılar, kalp masajı ve yapay solunum gibi hayat kurtarıcı müdahaleleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu. Eğitimlerde acil durumlarda doğru ve hızlı müdahalenin önemine dikkat çekildi.
Program kapsamında ayrıca sağlık okuryazarlığını artırmaya yönelik bilgilendirmeler yapılırken, koruyucu sağlık hizmetleri hakkında rehberlik sunuldu. Dijital sağlık uygulamalarının tanıtımı, temel yaşam desteği uygulama gösterimleri ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına yönelik farkındalık çalışmaları da gerçekleştirildi.
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna uygun olarak düzenlenen etkinlikte, koruyucu ve geliştirici sağlık hizmetleri vatandaşlarla buluşturulurken, programın toplumda sağlık bilincini artırmayı hedeflediği belirtildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
- 02EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
- 03BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
- 04ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
- 05VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
- 06470 BİN 720 KİLOGRAM ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 07SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0876.362 KİŞİ UÇTU!
- 09“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 10ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 11ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 12MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 13OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 14ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 15Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..




Henüz Yorum yok