İLUH KÖYÜYDÜ, İL OLDU
İLUH KÖYÜYDÜ, İL OLDU
Batman Milletvekili Ziver Özdemir Batman’ın il oluşunun 30. Yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.
Batman Miiletvekili Ziver Özdemir, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi." 1940 yılında Raman Dağı’nda petrol bulunmasıyla çehresi değişmeye başlayan Batman, İluh adlı bir köy iken, 1937 yılında bucak, 1957 yılında ilçe, 1990 yılında ise il olmuştur.
16 Mayıs 1990’da Türkiye’nin 72’nci ili olma hüviyetini kazanan Batman çok kısa zamanda büyük bir gelişim göstererek 610 bine ulaşan nüfusu ile nüfus bakımından Türkiye’nin 35. büyük ili konumuna gelmiştir.
Bu yıl il oluşunun 30. Yıldönümünü kutladığımız Batman, Dicle Nehri'nin beslediği coğrafyada binlerce yıllık tarihî geçmişi ve eşsiz doğaya sahip Kozluk'uyla, ihtişamlı Mereto Dağı'na ev sahipliği yapan balı ve ceviziyle meşhur Sason'uyla, tarihi milattan önce 3000'li yıllara dayanan ve bereketli topraklara sahip Beşiri'siyle, Artuklu’lara başkentlik yapmış, turizm potansiyeli ve kalesiyle meşhur Hasankeyf'iyle, dağları, üzüm bağları ve ceviziyle meşhur Gercüş'üyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.
İlimiz sahip olduğu binlerce yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve halihazırda çeşitli etnik unsurları bünyesinde barındıran, hoşgörülü ve misafirperver insanların yaşadığı bir kenttir.
Sosyal, kültürel, ekonomik, ulaşım, turizm ve eğitim alanlarında yapılan yatırımlar ilimizin daha fazla gelişmesine katkı sunmuş, yatırımlarla beraber Batman büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşamıştır.
Üniversitesi, Batman ve Hasankeyf müzeleri, yapımı devam eden il halk kütüphanesi ve modern derslikler ile eğitim, turizm ve kültür alanında atılım gerçekleştiren ilimiz çevre şehirlerden de göç almaktadır.
Son yıllarda ulaşım ağının gelişmesi, Organize sanayi bölgesinin tesis edilmesi, tarım sektörünün yanında sanayinin de gelişmesini sağlamış ve yeni istihdam alanları oluşturulmuştur.
Daha yaşanılabilir, mutlu yarınlar inşa etme adına kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve basınıyla birlikte ilimizin daha iyi yerlere gelmesi, Batmanlıların mutluluğu ve refahı için herkesin daha çok çalışması gerekmektedir."
Bu vesileyle Batman’ın il oluşunun 30. Yılını tebrik eder, Batmanlı hemşehrilerime mutlu, huzurlu ve refah içerisinde geçirecekleri yarınlar dilerim.
Tarihten günümüze ilimizin temeline harç atıp bugünlere dek gelişip kalkınmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AİLE İÇİ ŞİDDET: 1 ÖLÜ
- 02PETROLSPOR ZİRVE YARIŞINDA TÖKEZLEDİ. 2-0
- 03BATMAN VAKFI’NDA ÖNEMLİ ZİYARETLER
- 04ÜÇ AYRI KAZA : 6 YARALI
- 05Kayıp yakınları 714’üncü haftada Güler’i andı
- 06Afrodit İç Giyim Mağazasında büyük kış indirimi başladı
- 07TPAO Mükerrem Tural Voleybol Finali Nefes Kesecek
- 08HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 09BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 10BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 11Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 12Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 13Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 14ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 15ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR




Henüz Yorum yok