
“Bayramımız sağlıklı olsun”
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, Kurban bayramında sağlıklı beslenme ve kurban ibadetinin insana ve çevreye zarar vermeden eda edilebilmesinin önemine dikkat çekti.
Sünger, şu uyarılarda bulundu: “İslam dininin önemli vecibelerinden biri olan kurban ibadetinin insana ve çevreye zararı olmadan eda etmek için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Kurban kesiminin gerekli dini hükümlere uygun sağlık ve çevre şartlarına bağlı kalarak ortam koşullarının hijyenik hale getirilmesi, başta hayvanlardan insanlara geçen (zoonotik) hastalıklar olmak üzere, sağlık, çevre sağlığı, temizlik, etin işlenmesi, pişirilmesi, tüketilmesi, sakatatların çöpe atılmaması, sokak hayvanlarına verilmemesi çevre ve toplum sağlığının korunması açısından önem arz etmektedir” dedi.
Sağlıklı beslenmeye de işaret eden Sünger, şöyle devam etti: “Bayramında sağlıklı beslenme temel prensiplerinin, yiyecek seçiminin, porsiyon kontrolünün ve besin gruplarının dengeli dağılması için alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp her zaman özen gösterilmelidir. Bayram sabahı Kurban kesme telaşı olanlar kahvaltı öğününü atlayabilmektedir, bu yüzden mümkün olduğunca kahvaltı yapmaya özen gösterilmelidir. Beslenmemize dikkat edelim ve sağlığımızı koruyalım ki, bayramımız sağlıklı olsun.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Şehmus İnsel, 99’dan bu yana kayıp!
- 02AK PARTİ’DEN BATSO’YA ZİYARET
- 03JANDARMADAN 30 İLDE BÜYÜK OPERASYON
- 04TRAFİK DÜZENLEME VE YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 05DAİRE BAŞKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 062 KİLO 706 GRAM KUBAR ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
- 07BÖLGE BAROLARINDAN TFF'YE KINAMA
- 08MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 09AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 10Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 11Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 12Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 13İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 14Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 15Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
Henüz Yorum yok