10 EYLÜL DÜNYA İNTİHARI ÖNLEME GÜNÜ
10 EYLÜL DÜNYA İNTİHARI ÖNLEME GÜNÜ
İntihar, her yıl dünya çapında 700.000'den fazla gerçekleşen ölüm sayısıyla büyük bir halk sağlığı sorunudur. Her intiharın geniş kapsamlı sosyal, duygusal ve ekonomik sonuçları vardır ve dünya çapında bireyleri ve toplulukları derinden etkilemektedir.
2024-2026 Dünya İntiharı Önleme Günü'nün üç yıllık teması "İntiharla İlgili Anlatıyı Değiştirmek" ve harekete geçme çağrısı "Konuşmaya Başlayın" dır. Bu tema, damgalamayı azaltmanın ve intiharları önlemek için açık şekilde yapılan konuşmaları teşvik etmenin önemi hakkında farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. İntiharla ilgili anlatıyı değiştirmek, bu karmaşık konuyu nasıl algıladığımızı dönüştürmek ile sessizlik ve damgalama kültüründen açıklık, anlayış ve destek kültürüne geçmekle ilgilidir.
Harekete geçme çağrısı, herkesi intihar ve intiharın önlenmesi hakkında konuşmaya başlamaya teşvik etmektedir. Ne kadar küçük olursa olsun her konuşma, destekleyici ve anlayışlı bir topluma katkıda bulunur. Bu hayati önemdeki konuşmaları başlatarak engelleri ortadan kaldırabilir, farkındalığı artırabilir ve daha iyi destek kültürleri yaratabiliriz.
Bu tema ayrıca politika yapımında intiharın önlenmesi ve ruh sağlığının önceliklendirilmesi ihtiyacını vurgulayarak ilgili kamu kurum kuruluşlardan, STK’lardan harekete geçmesini talep etmektedir. Anlatıyı değiştirmek, ruh sağlığına öncelik veren, bakıma erişimi artıran ve ihtiyaç sahiplerine destek sağlayan politikaları savunmayı gerektirir.
Dünya İntiharın Önlenmesi Günü (WSPD), 2003 yılında Uluslararası İntiharın Önlenmesi Derneği tarafından Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte kurulmuştur. Her yıl 10 Eylül günü temasıyla, konuya dikkat çekmeyi, damgalanmayı azaltmayı ve kuruluşlar, hükümetler ve halk arasında farkındalığı artırmayı, intiharların önlenebilir olduğu yönünde tek bir mesaj vermeyi amaçlamaktadır.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü olarak Halk Sağlığı Haftasında kurulan sağlık stantlarımızda, 10 Eylül İntiharı Önleme Gününde ve Eylül ayı boyunca “İntihar Hakkında Önyargıyı Değiştirmek” temasıyla vatandaşlarımızı bilgilendirerek, broşürleri, afişleri gibi farkındalık materyalleri dağıtılacaktır.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok