
“Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” bölge finali yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, Din Eğitimi Genel Müdürlüğünün isteği üzerine, her yıl düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası, “Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” ve “Hafızlık Yarışması” bölge finaline il birincileri katıldı. İl birincilerinin yarıştığı bölge finaline, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Naci Şemdinoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve cami cemaati katıldı.
“Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” yarışmasına Batman, Bitlis, Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Mardin ve Van illerinden 9 öğrenci katıldı. Hafızlık Yarışmasına ise Siirt, Mardin, Bitlis, Diyarbakır ve Van illerinden 5 öğrenci katıldı.
Saat 09.30’da Gültepe Mahallesi'nde bulunan Hüsnü Genç Cami'sinde, Ahmedi Hani Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleşen “Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” Yarışması ve “Hafızlık Yarışması” Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, yarışmada uyulması gereken kurallar ile ilgili bilgi verildi. Ardından çekilen sıra kurasına göre, öğrenciler performanslarını sergiledi. İl Müftüsü Turgut Erhan başkanlığındaki 5 jüri üyesinin görev aldığı yarışma sonunda, Hakkâri Anadolu İmam hatip lisesi öğrencisi Harun Kaya birinci, Bitlis Saidi Nursi Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi Ender Arslan ikinci ve Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ayğan üçüncü oldu.
“Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” yarışmasının ardından Hafızlık Yarışmasına geçildi. 5 ilden öğrencilerin katıldığı yarışmada çekilen kura sonrası öğrenciler performanslarını sergilediler. Hafızlık yarışması sonunda Siirt Merkez Anadolu İmam hatip Lisesi Öğrencisi M. Furkan Oğuz birinci, Mardin Saidi Nursi Anadolu İmam hatip Lisesi Öğrencisi Rıdvan Öncü ikinci ve Bitlis Tatvan Anadolu İmam hatip Lisesi Öğrencisi İlyas Geyik üçüncü oldu.
“Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” yarışması ve ‘Hafızlık Yarışması’ bölge finali yarışmaları sonrası dereceye giren öğrencilere madalya, plaket, katılım belgesi ve hediyeleri verildi. Birinci olan öğrencilerin madalya, plaket ve ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran verdi.
“Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma” yarışmasında ve Hafızlar Yarışmasında bölge birincisi olan öğrenciler bölgeyi Türkiye finalinde temsil edecek.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 02Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0450 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 05REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 06BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 07Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 08BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 09 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 10YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 11DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 12BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 13“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 1439 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 1523 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok