Batman'da Fıstık ve Badem Çalıştay'ı düzenlenecek
Batman’da 25-26 Eylül’de, "Ulusal Antepfıstığı ve Badem Çalıştayı" yapılacak.
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bölgenin yerel ürünü olan badem ve son yıllarda ilin güzide ürünü arasında yerini alan Antep fıstığını tüm yönlerini değerlendirmek üzere 25-26 Eylül tarihinde "Ulusal Antepfıstığı ve Badem Çalıştayı" yapılacak.
Çalıştayla birlikte badem ve fıstık işiyle uğraşan çiftçiler, dalında uzman kişilerle bir araya gelerek badem ve fıstıkla ilgili merak ettikleri tüm konuları sorabilme fırsatı yakalayacak.
Çalıştayda ayrıca Badem ve Antep fıstığının üretim alanları ile kalitesinin artırılması, biyoteknik mücadele, bitki koruma hizmetleri ile entegre mücadelesinin yaygınlaştırılması, aşılama ve budama teknikleri ile bitki beslenme tekniklerinin çiftçilere benimsetilmesi, görülen döllenme sorunlarının çözüme kavuşturulması ve ürünlerin işleme ile paketleme sisteminin kurulması ve geliştirilmesi sağlanacak.
Tüm çiftçileri ve ilgilileri çalıştaya davet eden Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Tarım ve Orman Bakanlığımız Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüzce birkaç yıldır değişik illerde düzenlenen badem ve fıstık çalışma toplantısı bu yıl ilimizde yapılacaktır. 25-26 Eylül tarihlerinde Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğünde saat 09.30’da başlayacaktır. Bu programı Bakanlığımız, İl Müdürlüğümüz ve Batman Fıstık Üreticileri Birliğiyle beraber tertipledik. Son yıllarda ilimizde gittikçe fıstık dikim alanları artmaktadır. Bu artan alanların hem sorunlarıyla ilgilenmek hem de buralarda yeni teknolojileri geliştirmek için değişik illerde ilimize konu uzmanları gelecektir. Konu uzmanlarına çiftçilerimiz bir takım sorularını veya sorunlarını ileteceklerdir. Bu çerçevede 2 gün sürecek olan çalıştaya ilimizin bir takım faydalar elde edeceğine inanıyoruz. Çalıştayımıza tüm çiftçilerimiz ve konuyla ilgili herkes davetlidir." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok