
GEZİCİ KÜTÜPHANE KÖY YOLLARINDA
KÖY ÇOCUKLARI GEZİCİ KÜTÜPHANE İLE KİTAPLA BULUŞUYOR
Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından Batman İl Halk Kütüphanesine tahsis edilen içerisinde 2 bin adet kitap ve 5 bilgisayarın olduğu “Gezici Kütüphane” ile köylerde okuyan çocuklarımız artık kitaba daha rahat ulaşmış olacaklar.
Valimiz Hulusi ŞAHİN, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İlimize tahsis edilen Gezici Kütüphane olarak kullanılacak ‘Mobil Kütüphane Aracı’nı ziyaret ederek, İlimizde verilecek olan gezici kütüphane hizmetlerine ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Türkiye’de gezici kütüphane tahsis edilen 4 ilden birinin Batman olduğunu ifade eden Valimiz, gezici kütüphanenin kırsalda çok önemli hizmetler yapacağının altını çizerek, “Köy okullarımızda okuyan çocuklarımız böyle gelişmiş bir kütüphane ve efektif bir internet hizmetinden yoksunlar. Burada yapılacak her türlü etkinlik çocuklarımızın ayağına kadar taşınmış olacak. Gezici kütüphane ’de bulunan 2 binin üzerindeki kitaplardan faydalanacaklar ve içerisinde bulunan bilgisayarlardan da internet hizmeti alacaklar. Çocuklarımız için o kütüphanenin ziyareti herhalde unutulmaz bir gün olacaktır” diye konuştu.
Önümüzdeki haftadan itibaren gezici kütüphanenin belde ve köylerimizde hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Valimiz, “Arkadaşlarımız iki haftalık programı hazırlamışlar. Çocuklarımız uzun zamandır örgün eğitimden faydalanamıyorlar. Okullarına, öğretmenlerine hasret kaldılar. Gezici kütüphanemiz onlara yeniden sınıf ortamını teneffüs ettirebilecek. Corona salgınına karşı da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, Kütüphane Müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları ve gerekli tedbirleri alıyorlar. Bir taraftan çocuklarımıza iyi bir gün geçirmeleri sağlanacak, bir taraftan da sosyal mesafeyi de korumaya özellikle özen gösterecekler” dedi.
Konuşmasının sonunda Kütüphanenin İlimize kazandırılmasında başta Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY olmak üzere Milletvekilimiz Sayın Ziver ÖZDEMİR, İl Başkanı Akif GÜR ve emeği geçen herkese de teşekkür eden Valimiz, Gezici Kütüphanenin, İlimize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.
Müze Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan ASLANLI, İl Müftü Vekili Ahmet DURAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01KENT MEZARLIĞI ÇALIŞMALARI TAM HIZ İLERLİYOR
- 02Eczacılar Odası kongreye gitti
- 03ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VALİZİM HAZIR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR
- 04ÖZEL KURSLARDA HAKSIZ REKABET İDDİASI
- 05U14 VE U15 TAKIMLARINDAN FARKLI GALİBİYET
- 06“BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMALIYIZ”
- 07BATMANLILAR DİJİBOARD’DA MAÇ HEYECANI YAŞADI
- 08USTABAŞI AİLESİNDEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 09BAKAN GÖKTAŞ "55,7 MİLYON LİRALIK DOĞUM YARDIMI YAPILDI"
- 10“YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİNDE SEZON FİNALİ
- 11HOBİ BAHÇELERİNİN YIKIMI SÜRÜYOR
- 12Petrolspor’a Sağlık Desteği Yaşam Hastanesi’nden
- 13Başkan Şahin Seyyid Bilal anma programına katıldı
- 14YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 15GERCÜŞ KIRKAT MESİRE ALANI YOLU AYDINLATILDI
Henüz Yorum yok