CÜNEYT AYDINLAR'IN AKIBETİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 672’nci haftasında Gülistan Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
Yapılan eylemde 20 Şubat 1994 tarihinde İstanbul’un Bakırköy ilçesinde gözaltında kaybedilen Cüneyt Aydınlar'ın akıbeti soruldu. Basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube Sekreteri Rezan Baytar, “İnsan hakları savunucuları ve kayıp aileleri olarak her Cumartesi düzenlediğimiz ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’ barışçıl anma eylemimizin bu haftasında kayıplarımızın faillerinin bulunması ve yargılanması için yine bu alanda bir aradayız. 20 Şubat 1994 yılında İstanbul Bakırköy ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cüneyt Aydınlar’ın akıbetini sormak için toplandık.
Ne yazık ki devlet bugüne kadar gözaltında kaybedilenlerin akıbetini açığa çıkartacak ve onları kaybedenleri ve insanlığa karşı suç olan bu kaybedilmelerde sorumluluğu olanların yargı önünde hesap vermesini sağlayacak bir adalet sistemini devreye sokmadı. Biz biliyoruz ki susmak kaybedenleri cesaretlendiren politik bir tercihtir, susmayacağız. Adalet ve hakikat arayışımızda ısrarcı olacağız. Asıl kaybedilmek istenen insanlığımızdır, bu yüzden insanlık onurunu her daim sahipleniyor olacağız. Gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “TURİZMDE HAK ETTİĞİ NOKTAYA ULAŞACAĞIZ”
- 02İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 03242 PROJEYE 33,157 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
- 043 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 05AMATÖRDE PLAY-OFF HEYECANI BAŞLADI
- 06HASTANE KAFETERYA VE BÜFELERE SIKI DENETİM
- 07NARKOTİKTEN NOKTA OPERASYON
- 08ÖN KULUÇKA PROGRAMI BAŞLADI
- 09AMATÖR KULÜPLERE 6,6 MİLYON TL DESTEK
- 10EKMEN’DEN MECLİS’TE ÇAĞRI
- 11KENTİN ÇEHRESİ AĞAÇLARLA DEĞİŞİYOR
- 12TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN TOPLUMU BİLİNÇLENDİRME ŞÖLENİ
- 13GÖÇER HAYVANCILIK İÇİN ORTAK AKIL BULUŞMASI
- 14BATMAN'A KÖFTE İSTASYONU
- 15PETROLSPOR 1. LİG’E DEMİR ATTI




Henüz Yorum yok