
TAHİR ELÇİ'NİN FAİLLERİ SORULDU
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi tarafından Gülistan Caddesinde yapılan ‘Kayıplar bulusun, failler yargılansın’ eyleminde 661. hafta geride bırakıldı.
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi yöneticisi tarafından okunan basın açıklamasında, “Bu haftaki eylemimizde 1990’lı yıllarda Türkiye’de meydana gelen birçok zorla kaybedilme ve faili meçhul cinayet vakasından birini değil, o dönemde kaybedilen veya faili meçhul cinayet dosyalarını ısrarla takip eden ve ne yazık ki faili meçhul cinayette yitirdiğimiz yoldaşımız Av. Tahir Elçi’nin faillerini soruyoruz. Sevgili Tahir Elçi, üç yıl önce ayaklarından vurulmuş Dört Ayaklı Minare’nin çığlığına ses olmak için, Diyarbakır Barosu başkanlık ofisinden çıkmıştı. Silahlı onca insanın arasında vurulup asırlık bir çınar ağacı gibi devrilmeden hemen önce elinde ‘İnsanlığın mirasıyım’ yazan bir döviz vardı. Doksanlarda herkesin gözü önünde işlenmesine rağmen faili meçhul kalan cinayetler gibi, tüm ülkenin gözü olacak onlarca kameranın önünde öldürülmüştü. Tahir Elçi'nin katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti ancak yargılamaya ilişkin herhangi bir ilerleme kaydedilmedi. Dönemin iktidar sahipleri, bu cinayeti aydınlatacağız dediler. Dediler ama 9 yıl oldu bir arpa boyu yol gidemediler. 3-5 kovanı bile toplayamadılar.
Bazı kamera görüntüleri ortadan kayboldu, bazı kameralar bozuldu, bazı görüntüler de her nedense silindi. Sözler bir kez daha tutulmadığı için failler hala aramızda dolaşmaya devam ediyor. Tahir Elçi dosyası da, binlerce faili meçhul dosyasının tozlu rafları arasında unutulmak ve unutturulmak istenmektedir. Ama buna izin vermeyeceğiz. Hak savunucuları olarak Tahir Elçi'siz geçen 9 yılın ardından şunu ifade ediyoruz: Arkadaşımız Tahir Elçi'yi unutmadık ve unutturmayacağız! Katledenleri er ya da geç açığa çıkaracak, adalet önünde hesap soracağız” ifadeleri kullanıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok