
ÜNİVERSİTEDEN YENİ ERASMUS ANLAŞMALARI
Batman Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda önemli bir adım daha atarak Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki üniversitelerle yeni Erasmus anlaşmaları imzaladı.
Yapılan bu iş birlikleriyle hem öğrencilerin hem de akademik ve idari personelin uluslararası deneyim kazanmasının önü açıldı. Üniversite yetkilileri, anlaşmaların temel hedefinin öğrencilerin ve personelin akademik vizyonunu genişletmek, uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve genel eğitim kalitesine katkı sunmak olduğunu belirtti.
Bu kapsamda Polonya, Slovakya, Bulgaristan ve Sırbistan gibi ülkelerden önemli üniversitelerle protokoller imzalandı. Anlaşma yapılan üniversiteler arasında: · Polonya: Jagiellonian University, Radom Academy of Economics, State University of Applied Sciences in Krosno · Slovakya: University of Trnava · Bulgaristan: University of Economics, Technical University (Varna) · Sırbistan: Belgrade University · Ayrıca: University of Gdansk gibi köklü yükseköğretim kurumları yer alıyor. Gerçekleştirilen bu anlaşmalar sayesinde birçok farklı akademik alanda öğrenci ve personel değişimi mümkün hale geldi.
Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri, Çocuk Gelişimi, Biyoloji, Matematik, İstatistik, Alman Dili ve Edebiyatı, Radyoloji ve Etik, Turizm, Ekonomi, Pazarlama, Maliye, Vergi ve Muhasebe, Spor Bilimleri ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi gibi bölümler bu değişim programlarından yararlanabilecek. Anlaşmalar doğrultusunda öğrenciler, anlaşmalı üniversitelerde bir veya iki dönem eğitim alabilecek; akademik ve idari personel ise ders verme ya da eğitim alma amaçlı değişim programlarına katılabilecek.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 02ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0360 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 04SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 05“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 06GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 07BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 08ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 09BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 10BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 11BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 12MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 13“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 14BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
- 15HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Henüz Yorum yok