BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kentteki kamu ve özel yatırımlar ile kamu yararına çalışan tüm paydaş kurumlarla ‘2024-2028 Bölge Planı Hazırlıkları Batman Çalıştayı’ düzenlendi.
Çalıştayda verilen bilgiler doğrultusunda; Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak olan bölge planları taslaklarının 2022 yılı sonuna kadar, nihai hâlinin de 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Planın güncel, dinamik, esnek, sonuç odaklı, diğer planlarla etkileşimli, katılımcı nitelikte olması ve bölgesel, ulusal ve uluslararası gelişmeler, eğilimler, fırsatlar, tehditleri göz önünde bulundurması amaçlanırken, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı yaptığı açıklamada, planlama hazırlıklarının başladığı belirtildi.
KAĞBA “BATMAN İÇİN ÖNEMLİ TALEPLERİMİZ OLDU”
Batmanın gelişmesi, kalkınması ve sürdürülebirlik planlamanın doğru ve planlı projelerden geçtiğini belirten Çukobirlik Dicle Kooperatif Başkanı Erkan Kağba, havza bazlı veya parsel bazlı üretim modeline geçilmesinin yararlarına değindi. Kağba, “Çalıştayda ayrıca Tarım ve kırsal kalkınmada çiftçilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirerek su kaynaklarının doğru kullanımı enerji maliyetlerinin üretimdeki sorun ve sıkıntılarını istişare ettik. Gelişim ve sürdürülebilir bir plan programa geçilmesi parsel ve il bazlı tarım modeline geçilmesi yönünde görüşlerde bulunduk. Tarımsal kalkınmada gelişim sağlanması doğru üretim modellerinin uygulanması İçin kalkınma ajanslarının Kaynaklarının tarımsal üretime aktarılması gerekmektedir. Su gelecektir, geleceğimizi korumak adına sulama sistemlerinin çiftçilere destek ve hibe verilerek şartlandırılması gerekmektedir” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok