
Murat Güneştekin’den iki önemli imza
Murat Güneştekin’den iki önemli imza
MURAT GÜNEŞTEKİN’DEN EKOSİYASET ve OTİZM DOSTU BELGESİNE İMZA
AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin TEMA Vakfı’nın düzenlediği ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ni ve Türkiye Otizm Meclisi’nin düzenlediği ‘Otizm Dostu Anlaşması’nı imzaladı.
TEMA Vakfı 31 Mart yerel seçimlerine katılan tüm belediye başkanı adaylarının görev süreleri boyunca toprağı, ormanı, suyu, iklimi ve havayı koruyan politika ve uygulamaları öncelikli hale getirmeleri gerektiği inancıyla 2019 Yerel Yönetimler için Ekosiyaset Belgesi’ni hazırladı. Türkiye Otizm Meclisi ise, yine aynı yöntemle adayların Otizm Dostu olmalarına söz verdikleri bir anlaşma hazırladı. Bu iki önemli belgeye imza atan yeni ismi ise Güneştekin oldu.
Belgeleri imzalayan Güneştekin, “Kente ilişkin alınan her karar ve atılan her adım, insanların yaşam kalitesini etkilediği kadar toprak, su, orman, mera, tarım alanları gibi doğal varlıkları ve ekosistem bütünlüğünü de etkiliyor. Bir başka deyişle, kenti yönetecek olan bizlerin arazi kullanımı, yapılaşma, su ve atık yönetimi, ulaşım, enerji gibi alanlardaki tercih ve uygulamaları doğal varlıklarımızın kaderini belirliyor. Ayrıca bugün ülkemizde 1 milyonu aşkın otizmli bireyin yaşadığı tahmin ediliyor. Anne, baba ve kardeşleri ile bakıldığında otizm yaklaşık 4 milyon insanımız etkiliyor.
Biz de, iklim değişikliğini dert eden, temiz hava seven, suyun değerini bilen, ‘toprak hayattır’ diyen, doğa dostu belediye başkan adayı olmaktan ve Ekosiyaset Belgesi’ni imzalamaktan, ayrıca Belediye Başkanı olduğumuzda sağlık hizmetlerinden alışveriş mekanlarına, berberlerden müzelere, tatil mekanlarından parklara, spor olanaklarına kadar kentin tüm unsurlarının ‘Otizm Dostu’ olmasına söz vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz”dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 02İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 03DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 04DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 06HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 07BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 09Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 10Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 11BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 12TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 13İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 14EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 15TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
Henüz Yorum yok