
Minik öğrencilerden "Kuşlar da üşümesin" etkinliği
15 Temmuz Darbe girişimi sonrası FETÖ'den alınarak Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilerek 15 Temmuz Şehitleri Anaokulu olarak hizmet vermeye başlayan okul öğrencileri, yaptıkları çalışmalarla okulun adını duyuruyor.
Okul bünyesindeki TEMA gönüllüsü Karanfil Sınıfı öğrencileri, doğadaki canlılar için çalışma başlattı.
"Kuşlar da üşümesin" sloganı ile ilk olarak kendi imkânları ile yaptıkları kafesleri okul bahçesindeki ağaçlara asan öğrenciler daha sonra da harçlıklarını biriktirerek aldıkları yemlerle kuşların yem ihtiyacını karşıladı.
Karanfil Sınıfı Öğretmeni Serpil Atmaca, çocukların duyarlılık sahibi olabilmesi için küçük yaştan itibaren bu çalışmalara yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Özellikle çocukların doğa ile iç içe olması, onlarda sevgi, saygı ve şefkat duygusunun da gelişmesine katkı sağladığını vurgulayan Atmaca, "Öğrencilerimizi fırsat buldukça doğayla, toprakla buluşturuyoruz. Onlara doğa sevgisi, hayvan sevgisini de aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımızdan bir tanesi 'öğretmenim kuşlar üşüyor mu?' sorusu bizleri harekete geçirdi. ve 'Kuşlar da üşümesin' diyerek böyle bir çalışma başlattık. Yaptığımız kafesler sayesinde artık kuşlar da üşümeyecek." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 02ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 0360 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 04SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 05“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 06GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 07BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
- 08ATAY “BASIN, DEMOKRASİNİN GÜVENCESİDİR”
- 09BASIN BAYRAMI ACI BİR TABLONUN GÖLGESİNDE KUTLANIYOR
- 10BAB-GED’den "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı" mesajı
- 11BBD BAŞKANI UYANIK “YEREL BASINA DESTEK ŞART, SANSÜR HALA SÜRÜYOR”
- 12MÜFTÜ DURMUŞ’TAN YAZ KUR’AN KURSU ZİYARETİ
- 13“ETKİSİZ YETKİLİ DEĞİL, YÜREKLERDE ETKİLİ SENDİKAYIZ”
- 14BAMED’DEN KRİTİK ÇAĞRI
- 15HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Henüz Yorum yok