İŞ-KUR'DAN KAYIT DIŞI İŞÇİ UYARISI
İŞ-KUR'DAN KAYIT DIŞI İŞÇİ UYARISI
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kısa Çalışma Ödeneği, İşsizlik Sigortası ve ücretsiz izinde olup devlet desteğinden faydalanan veya faydalanacak vatandaşlar ile ilgili uyarıda bulundu.
EVİZ, "KAYIT DIŞI İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA İDARİ VE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"
İŞKUR İl Müdürü Besim EVİZ; “ Bildiğiniz üzere Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle pek çok işletmemiz geçici veya kısmi ara vermek durumunda kalmıştır. Vatandaşların ve İşverenlerimizin maddi kayıplarını önlemek ve gerekli desteğin sağlanması amacıyla Genel müdürlüğümüz tarafından Koronavirüs (Covid-19) Kısa çalışma Ödeneği kapsamına dahil edilmiştir.
Gelinen noktada İl Müdürlüğümüz tarafından yüzlerce kısa çalışma ödeneği işlemleri gerçekleştirilmiş ve bu işlemler süratle devam etmektedir. Temel hedefimiz hem işverenlerimize hem çalışan vatandaşlarımıza maddi destek sağlanarak bu sancılı sürecin en az kayıpla ve sağlıklı bir şekilde atlatılmasıdır.
İl Müdürlüğü olarak yapılan desteklerin yanında bu desteklerin uygun olarak kullanılıp kullanılmadığı da önemle takip edilmekte denetlenmektedir. Kısa çalışma ödeneği veya işsizlik sigortasından faydalandığı halde iş akdinin olduğu işyeri veya başka bir işyerinde kesinlikle çalışamazlar. Yapılan kontrol ve denetimlerde Bu destek ve ödemeleri alan ve suistimal tespit edilen kişilere yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınarak haklarında idari ve cezai tahkikat başlatılmaktadır.
Ayrıca bu kapsamda işçi çalıştıran işverenler hakkında da kayıt dışı işçi çalıştırması nedeniyle idari ve cezai işlem uygulanmaktadır.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 02BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 03Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 04HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 05"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 06KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 07İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 08ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 09EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 10ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 11Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki
- 12BATMAN’DA KAYIPLAR İÇİN ADALET NÖBETİ SÜRÜYOR
- 13ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ
- 14Üniversite Güvenliği Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
- 15Kent Genelindek 175 Ton Atık Toplandı




Henüz Yorum yok