
MÜJDECİ "GENÇLER UMUDUNU KAYBEDİYOR"
Müjdeci: Gençler umudunu kaybediyor
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’ın çeşitli noktalarında gençlerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Gençlerle sık sık bir araya geldiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci; “Bu ülkenin en büyük umudu gençlerimizdir. Ne yazık ki Batman'da gençlerimiz kahvehanelerde vakit öldürmek dışında başka bir şeye sahip değil. İş arayan iş bulamıyor, iş kurmak isteyen destek bulamıyor, evlenmek isteyen masrafları karşılayamıyor, okumak isteyen mülakat engeline takılıyor. Her gün yeni bir genç intiharı ile uyanıyoruz. Hangi genç ile bir araya gelsek ilk fırsatta ülkeyi terk etmek istediğini belirtiyor. Bu durum bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir” diye konuştu.
“ÖZGÜRLÜKLERİN EN ÇOK GERİLEDİĞİ 2'NCİ ÜLKEYİZ”
Gençlerin ihtiyaç duyduğu şeylerin gözden kaçırıldığını belirten Müjdeci, şöyle devam etti; “Ülkemizde yıllar boyu elde ettiğimiz kazanımlarımız bu iktidar tarafından hızla tüketiliyor. Bugün gelinen noktada, AİHM’in ifade özgürlüğü ihlali kararlarında en fazla mahkum olan ülkeyiz. UNICEF raporuna göre, hayatından memnun olmayan çocukların oranının en yüksek olduğu ülkeyiz. Yeditepe Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre ise gençlerin yüzde 76'sı daha iyi bir gelecek için yurt dışında yaşamak istiyor. 12 yıllık eğitime rağmen, Avrupa’da İngilizce yeterlilik oranı en düşük 2’nci ülkeyiz. İnternet hızında dünyada 117, Avrupa'da sonuncuyuz. Türkiye eğitim için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler sıralamasında 77 ülke içinde 64’üncü. Son 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği 2'nci ülkeyiz. Gençlerimiz neden mutsuz? diye soruyorlar. Bu tabloda kim mutlu olabilir?” ifadelerini kullandı.
“MÜLAKATI VE YÖK’Ü KALDIRACAĞIZ”
Mülakatı ve YÖK’ü kaldıracaklarını dile getiren Müjdeci; “Torpil olmadığı için sınavlarda çok yüksek puan aldığı halde işe giremeyen nice gencimiz var. Adam kayırmaya bir kılıf olarak kullanılan kamudaki mülakat sistemini kaldıracağız. Tüm üniversitelerin YÖK’e bağlı olması akademik özgürlüklerinin sınırlandırılmasına neden oluyor. Üniversitelerin idari ve bilimsel olarak tamamen özerk olması, rektör seçimlerini bağımsız bir şekilde gerçekleştirebilmesi için YÖK’ü kaldıracağız. Üniversite sınavlarının yılda bir kere yapılması, gençlerin emeğinin bir anda heba olabilmesinin önünü açıyor. Bu sınavların yılda birkaç kere yapılmasının önünü açacağız. İktidarımızda, gençlere ücretsiz eğitim programları verilecek. Gençlerin yol ve yemek paralarını devlet karşılayacak. Gençler işe girdiklerinde uzun süre vergiden, işverenleri de sigorta priminden muaf tutulacak. İş bulamayan gençlerimizin hepsini eğitim programlarına alacağız. Hangi alanlara ilgi duyuyorlarsa, hangi alanlarda ihtiyaç varsa o alanda kendilerini geliştirmelerini ve ilerlemelerini kolaylaştıracağız.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok