
‘Kısırlık tedavi edilebilir’
Kısırlık tedavisi ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, kısırlık sorununun çözülebilecek bir sorun olduğunu belirttiler.
Batman’da özel bir hastanede görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Yasemin Afşin, kısırlık tedavisi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Kısırlık sorununun evliliği olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden Afşin, “Kısırlık evlilikte boşanmalara yol açan sorunlara neden olabilmektedir. Kadınlar sık olarak kısır olmaktan üzüntü ve utanç duyarlar. Çocuk sahibi olamamak psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Çiftlerde biyolojik, psiko-sosyal, ekonomik kültürel olarak önemli sorunlar yaratır. Kısırlık nedenleri yüzde 40 kadından, yüzde 40 erkekten, yüzde 20 her ikisinden kaynaklanmaktadır.” dedi.
Kısırlığın, çocuk isteyen çiftler için stresli bir olay ve çiftlerin ilişkisini yıpratan bir durum olduğunu söyleyen Afşin, “Yaşadığımız toplum gibi geleneksel toplumlarda kadının aile ve toplum içindeki statüsünü belirleyen doğurganlığı ile paraleldir. Kısır çiftler, toplumda çok büyük baskı altındadır ve bu sorunu suçluluk hissi ile herkesten gizleme ihtiyacı duyarlar. Akrabaları ve iş arkadaşlarından sık sık ‘Ne zaman çocuk yapmayı düşünüyorsunuz’ sorusuyla karşılaşırlar ve bu tür sorunların yarattığı travmalara karşı desteksiz kalırlar. Problemlerin uzaması ile eşler birbirlerini suçlamaya başlar ve evlilik olumsuz etkilenir.” ifadelerini kullandı.
Kısırlığın çözülebilecek bir sorun olduğunu belirten Afşin, son olarak şunları söyledi: “Amacımız çiftleri bu olumsuzluklardan uzaklaştırmaktır. Hekim ve hasta işbirliğiyle çözülmeyecek sorunlar değildir. Uyguladığım tıbbi tedavilerle çocuk sahibi olunabilir ve tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak son çare olmalıdır. Bugüne uyguladığım tedavi yöntemleri ile yüzde 90-95’e kadar varan başarılı sonuçlar ile aileler çocuk sahibi oldular. Böylece ekonomik anlamda da kayıplara yaratmadan çocuksuz ailelerin yüzü gülmüş oldu. Çocuksuz aile kalmasın diyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01SOYSAL VE TUNÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02SAÇ EKİMİ YAPACAKLARA UYARI !
- 03KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 04Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 05MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0650 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 07REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 08BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 09Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 10BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 11 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 12YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 13DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 14BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 15“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
Henüz Yorum yok