
13 katlı bina kayma nedeniyle tahliye edildi
- BATMAN'ın Belde mahallesinde yer altındaki su sızıntısı 13 katlı bir binanın 40 santim kaymasına neden oldu. Belediye ekipleri 28 daire bulunan apartmanı tahliye ederken, sızıntını kaynağını araştırmaya başladı.
Siirt-Batman çevre yolunun bir bölümündeki su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı binada 40 santimlik kayma tespit edilmesi üzerine bina sakinleri tahliye edildi. Belediyeye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağını arayan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında su kaçağı tespit etti. 6 metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. Tahliye edilen 28 dairenin olduğu bina yöneticisi Osman Aksoy, yer bilimcileri ile jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu söyledi.
1 kilometrelik alandaki yapıların birçoğunun su sızıntısından kayabileceğini de ifade eden Aksoy, "Binayı tahliye ettik ama halen su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz" dedi.
ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altında su sızıntısı tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattındaki sızıntı belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladıklarını ve su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok