Meyan Şerbeti Satarak Geçimini Sağlıyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bunaltıcı sıcaklarında bölge halkının tercih ettiği en önemli içecekler arasında yer alan meyan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.
Şerbetin yanı sıra, başta safra kesesi, mide ve bağırsaklar olmak üzere, böbreklerin temizlenmesine de büyük katkı sağladığı belirtilen meyan şerbeti satıcısı Nergiz, meyan şerbetinin halk tarafından asitli ve şekerli içeceklerden daha fazla tercih edildiğini söyledi.
“Meyan şerbeti satarak 5 çocuğumu büyüttüm”
Meyan şerbetinin birçok hastalığa iyi geldiğini ifade eden Nergiz, “38 yıldır meyan şerbetini satıyorum. Meyan kökü şerbeti (Ava suse) mideye, ülsere, böbreklere ve idrar yolları enfeksiyonu gibi birçok hastalığa iyi geliyor. Ayrıca balgam atmaya iyi geliyor. 38 yıldır ailemin geçimini meyan şerbeti satarak sağlıyorum. Başkalarının işinde değil kendi işimi yapıyorum. İşimi de seviyorum. Kiralık evde kalıyorum, meyan şerbeti satarak 5 çocuğumu hem okuttum hem de büyüttüm çok şükür. İşimiz hep dışarda olduğundan yaz aylarından yağmur yağana kadar çalışıyorum. Yağmur yağınca artık çalışamıyorum.” şeklinde konuştu.
“Eskiden işlerimiz daha iyiydi”
Meyan şerbetini kendisinin yaptığını söyleyen Nergiz, “Meyan şerbetini evimde hazırlıyorum. Meyan köklerini soğuk suya koyuyorum, 3 veya 4 saat bekletip rengini ve tadını verdikten sonra hazır hale geliyor. Böbreklerdeki kum ve iltihaba da çok iyi geliyor. Şerbetin bardağını bir buçuk liraya satıyorum. Eskiden işlerimiz daha iyiydi şimdi ise işler eskisi gibi yok. Herhangi bir sigortam yok. Bu iş dışında başka bir gelirim yok.” dedi.
“Mide rahatsızlığına iyi geliyor”
Mide rahatsızlığı nedeniyle her gün meyan şerbeti içtiğini ve kendisine iyi geldiğini söyleyen esnaf Yahya Demir ise şunları söyledi:
“15 yıldır burada esnafım. Şerbeti çok güzel ve faydalı olduğundan hemen hemen her gün en az bir bardak içiyorum. Meyan şerbetinin çok faydasını gördüm. Ben de mide rahatsızlığı vardı, meyan şerbetini içtiğimden beri iyileştiğimi fark ediyorum. Herkesi meyan kökü şerbetini içmeye davet ediyorum. Hem güzel hem de şifalıdır.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok