
Demokrasi Platformu: “Irkçılık bir insanlık suçudur”
Batman Demokrasi Platformu Afyon, Ankara ve Konya’da Kürt işçilere yapılan saldırıyı kınadı.
Platform adına açıklamayı okuyan Dönem Sözcüsü Deniz Topkan saldırıların son bulması gerektiğini söyledi. Topkan açıklamasında şunları söyledi: “Afyon'da Kürt işçilere yapılan ırkçı saldırıda 7 işçi yaralandı. Ankara'da Kürt aile saldırıya uğradı, 4 kişi yaralandı. Konya'da Kürt aile saldırıya uğradı, saldırıda 43 yaşındaki Hakim DAL isimli vatandaş yaşamını yitirdi. Mevsimlik işçiler hemen hemen her yıl ırkçı saldırılara uğramaktadırlar.
Mevsimlik işçi olarak memleketlerinden farklı illerde çalışmaya giden emekçi vatandaşların her yıl ırkçı saldırılara uğruyor olması, saldırıların sistematik ve ırkçı saiklerle yapıldığını göstermektedir. Irkçı saldırıların cezasız bırakılması yeni saldırılara davetiye çıkarmakta, ırkçı saldırıların faillerini cesaretlendirmektedir. “Irkçılık, hastalıktır” genel kanı ve söylemin aksine "ırkçılığın bir tercih olduğunu” ve ırkçı saldırıların faillerinin bile isteyerek işledikleri ırkçı suçlarının cezalarını çekmeleri gerektiğini, ırkçılığın hastalık kabul edilmesi söyleminin ancak cezasızlığa hizmet ettiğini belirtmekte fayda görüyoruz.
Batman Demokrasi Platformu; yaşamını yitiren Hakim Dal’a Allah’tan rahmet diyor, ailesine başsağlığı diliyor, yaralı işçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, acil şifalar diliyoruz. Irkçı saldırıları ve saldırılara zemin hazırlayan zihniyeti kınadığımızı, ırkçı saldırıların bir an önce son bulması gerektiğini, ırkçı saldırı failleri hakkında etkin ve tarafsız soruşturma başlatılmasını talep ediyor, Irkçı saldırılarda cezasızlık politikasının terk edilmesi gerektiğini belirtiyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok