ELEKTRİĞE BÜYÜK ZAM
Elektriğe yüzde 52 ile 130 arasında zam yapıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2022 yılı için elektrik tarifelerinin belirlenip Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Yapılan hesaplamaya göre, elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda artışa gidildi.
Buna göre mesken aboneleri için aylık 150 kilovata kadar olan tüketim miktarı 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak.
Yapılan açıklamada, "Dünya spot piyasalarında elektrik üretiminde kullanılan kömür fiyatlarında 5 kat, doğal gaz fiyatlarında ise 10 katlık artışlar olmuştur. Türkiye enerji sektörü de bu süreçte küresel düzeyde ortaya çıkan olağanüstü maliyet artışlarından etkilenmiştir. Ancak kurumlarımız arasındaki iş birliğiyle bu artışlar tüketicilerimize asgari düzeyde yansıtılmıştır. Ayrıca devletimiz vatandaşlarımızı bu artışlardan koruma amacıyla elektrik faturalarında yarısını, doğal gazda ise beşte dördünü karşılayarak 2021'de toplamda 100 milyar liralık bir destekte bulunmuştur. Geldiğimiz noktada ise enerji piyasalarının sürdürülebilirliği, maliyet bazlı fiyatlandırmanın ve öngörülebilirliğin sağlanması için zorunlu hale gelen bir düzenleme yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Tımok Tavla Turnuvası Tamamlandı
- 02BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ
- 03KARATAŞ, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ AĞIRLADI
- 04MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ
- 05“TOPRAĞI YAKMAK, GELECEĞİ YAKMAKTIR”
- 06MERETO’NUN ZİRVESİNDEKİ TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR!
- 07GAZİANTEP’İN BAŞARI HİKÂYESİNİ BATMAN’DA DA YAZACAĞIZ
- 08Batman’da Sabah Saatlerinde Yangın Paniği
- 09KAPALI DURAK SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
- 10EMNİYETTEN VATANDAŞLARA YAZ UYARISI!
- 11YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ İLAÇLAMA
- 12BATMAN HAVALİMANI’NDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM
- 13NASIROĞLU’NDAN DOKTOR MÜJDESİ
- 14SAMBACI PETROLSPOR'DA
- 15KASİSLER YENİLENİYOR




Henüz Yorum yok