Batman’da ‘İnsan ve İnşa’ konulu seminer verildi
Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürlüğü tarafından yurtlarda kalan öğrenciler yönelik ‘İnsan ve İnşa’ konulu bir konferansta düzenlendi.
Seminere; Eğitimci-Yazar Selim Gündüzalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, kurum müdürleri, bazı STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Katılımın yoğun olduğu program, Kredi Yurtlar Kurumu Batman İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’ın açılış konuşmasıyla başladı.
“Bizler Yesrib’i Medine yapan, Konstantiniyye’yi İstanbul yapan ve Anatolia’yı Anadolu yapan mirasın varisiyiz.” diyen Özperk, bu nedenle yükümüzün daha da ağırlaştığını söyledi.
Özperk, “Bu ağırlaşmadan dolayı da gençlerin çok daha yetişmesi gerekiyor. Bu yetişme ve geleceğe hazırlanma yolculuğunda da Kredi Yurtlar Kurumu olarak bizler sorumluklarımızı artırdık. Öğrencilerimize otelcilik hizmetiyle beraber aynı zamanda öğrencilerimize ve gençlerimizin geleceğe hazırlamada da sahibi olduğumuz medeniyetin bugünkü temsilci ve varisleri olarak sizleri daha iyi yarınlara yetiştirme adın, eğitim faaliyetlerini de yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz.” dedi.
“Tahsilimiz bittiği gün çalışmalarımız başlıyor”
Ardından konuşan Eğitimci-Yazar Selim Gündüzalp, okumanın önemine değindi.
Gündüzalp, ““Sizden istirham ediyorum yorulmayalım ve yılmayalım daha fazla davamızı ileriye gidelim. Hz. Peygamberin senasına mazhar olalım. Rabbim bizleri ne kadar güzel yarattığından bahsediyor. O yaratılışa riyakârımızı gösterelim inşallah. Birden okuldan çıkarak olmuyor bunlar. Tahsilimiz bittiği gün çalışmalarımız başlıyor. Okuyacağımız kitaplarımız başucumuzda dursun. Biz tahrik etsinler, taciz etsinler; ‘Niye okumuyoruz?’, ‘Niye incelemiyoruz?’ diye.” ifadelerini kullandı.
Coğrafik ve iklim şartların okumaya etkisinin olduğunu belirten Gündüzalp, bu gibi şartları avantaja çevirip okumak için gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.
“Faaliyetlerinizi ve gayretlerinizi biraz daha yükseltin”
Gündüzalp, şöyle konuştu: “Sizin yapacağınız çalışmada bugün atacağınız çekirdekler, burada kendini gösterecek. Ne olur faaliyetlerinizi, gayretlerinizi, himmetinizi ve şevkinizi biraz daha yükseltin. Biz sizinle geçmişte iftihar ettiğimiz gibi bugün de iftihar ediyoruz; gelecekte de iftihar etmeye devam edelim. Buna hakkım var çünkü aynı topraklarda aynı nefesi teneffüs ediyoruz. Gayretinizi görüyoruz ve bunu sizden beklememiz hakkımızdır. Ne olur gayret edinin hiçbir şeyiniz yoksa sevginiz de mi yok. Her şeyin bir çıkış yolu, bir anahtarı var ama birinin el atması gerekiyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok