Kur'an-ı Kerim eğitimi gören minikler taçlandırıldı
Batman'da Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, SAĞ-ÇEV, HİRA-DER ve Şefkat Eli Derneği bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Bahçeleri'nde 4-6 yaş arası 112 çocuğa, aldıkları Kur'an-ı Kerim eğitimlerinden dolayı diplomaları verilip, taç giydirildi.
Kur'an-ı Kerim'i öğretmek amacıyla başlatılan programda kız ve erkeklerden oluşan toplam 112 öğrenci, dernekler bünyesinde açılan Yarım Elma Çocuk Bahçeleri'nde eğitim gördü. Öğrencilere yıl boyunca süren eğitim programında Kur'an-ı Kerim dersiyle birlikte temel dini bilgiler eğitimi verildi. Eğitimin sonunda Kur'an-ı Kerim'i hatmeden 67 ve Kur'an-ı Kerim'e geçiş yapan 45 öğrenciye diplomaları verilip, taç giydirildi.
Öğrenci velilerinin ilgi gösterdiği programlar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programlarda, yıl içerisinde çocukların yaptıkları çalışmalardan karelerin de yer aldığı slayt gösterimleri yapıldı.

Minik öğrencilerin oynadığı ve Hazreti Muhammed'in vasıflarının konu alındığı skeçlerin ardından Kâbe maketinin etrafında dönen minik öğrenciler tarafından ayet ve hadisler okundu. Tennure giyerek, sema gösterimi yapan çocuklar, daha sonra hatim duasını okudular.
Programın sonunda 112 öğrenciye hocaları tarafından diplomaları verilip, taç giydirildi.
Yarım Elma Çocuk Bahçeleri tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren SAĞ-ÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Işık, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel etkinliklerinin olduğunu söyledi.
Işık, "Okul öncesi çocuklarına yönelik sosyal ve kültürel aktivitelerimizi gerçekleştirdik. Bir yıl boyunca 4-6 yaş aralığındaki çocuklarımız, mesai günlerinde her gün 3 saatlik programa katıldılar. Ağırlıklı Kur'an-ı Kerim olmak üzere bunun yanı sıra akaid, fıkıh, ahlak, adaplar ve siyer gibi konularda programlar işlediler. Sosyal aktivite olarak, çocuklar koştular, oynadılar, piknik yaptılar, çok güzel bir uyum içinde programlarını bitirdiler. Aileler ve gönüllü hocalarımız bu konuda çok emek sarf ettiler. Topluma faydalı olacak bireyler yetiştirmeye gayret sarf ettiler. Nihayet bir yılsonu programı yapmanın gururunu taşımaktayız." dedi.
Çocuklara yönelik eğitim hususunda ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini dile getiren Işık, "Bu emekler sonucunda, SAĞ-ÇEV Yarım Elma Çocuk Bahçesi'nde 36 çocuğumuzdan 15'i Kur'an-ı Kerim'i hatmetme şerefine nail oldu. Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesinde 40 çocuğumuzdan 40'ı, HİRA-DER'de 27 çocuğumuzdan 8'i ve Şefkat Eli Derneğinden 9 çocuğumuzdan 4'ü Kur'an-ı Kerim'i hatmetme şerefine nail oldu. Kur'an-ı Kerim'i hatmedemeyen çocuklarımız ise Kur'an-ı Kerim'e geçerek çeşitli cüzleri bitirmiş oldular. Bizler de yılsonu hatmi şerif programlarını düzenleyerek çocukları onurlandırmak istedik. Bunu ailelerle paylaşıp, programımızı düzenledik. Rabbim cümlemizin çocuklarının İslam adabı üzerinde büyümelerini nasip eylesin. Ümmeti Muhammed'in evlatlarını salihlerden eylesin. İnşallah bu konuda elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok