MERETO’NUN ZİRVESİNDEKİ TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR!
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en yüksek noktalarından biri olan ve 2 bin 973 metre rakımıyla bulutlara komşu olan Mereto Dağı’nda, Haziran ayı sonuna rağmen karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Özellikle doğaseverlerin ve kültür turlarının Mereto Dağı’ndaki en büyük hedefi olan, zirveye yakın noktadaki tarihi Meryem Ana Kilisesi, yol açma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.
METRELERCE YÜKSEKLİKTE ZORLU MESAİ DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ
İl Özel İdaresi ekipleri, zorlu arazi şartlarında, dik yamaçlar ve yer yer 4 metreyi bulan kar kütleleri arasında adeta iğneyle kuyu kazıyor. Kış aylarında yoğun kar, tipi ve çığ nedeniyle tamamen kapanan güzergâhta yürütülen bu amansız mücadele, dron kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Büyük bölümü temizlenen yolun geriye kalan son 2 kilometrelik bölümünde ekipler aralıksız bir mesai harcıyor.
TARİHE VE DOĞAYA SICAK ASFALT KONFORU
Vali Ekrem Canalp’in öncülüğünde, İl Özel İdaresi’nin imkânlarıyla Mereto Dağı’nın zirvesine kadar ulaştırılan sıcak asfalt yol, yapılan yatırımın stratejik ve turistik önemini bir kez daha kanıtladı. Eskiden ulaşımı oldukça zor olan, doğaseverler ile inanç turizmi kapsamında Meryem Ana Kilisesi’ni görmek isteyenlerin zorlu patikalardan geçerek ulaştığı zirve, bu vizyoner yatırım sayesinde artık çok daha güvenli ve konforlu.
BİR HAFTA SONRA ZİYARETE AÇILIYOR: İNANÇ VE DOĞA TURİZMİ ŞAHLANACAK
Yetkililer, yürütülen yoğun çalışmalar neticesinde yolun yaklaşık bir hafta içerisinde tamamen ulaşıma açılacağını müjdeledi. Yolun açılmasıyla birlikte, hem Mereto Dağı’nın eşsiz manzarasında vakit geçirmek isteyen yaylacılar ve doğaseverler hem de tarihi Meryem Ana Kilisesi’ni ziyaret etmek isteyen yerli ve yabancı turistler zirveye akın edecek.
Haziran ayında dahi kış sahnelerinin yaşandığı Mereto Dağı, bu devasa yol yatırımıyla birlikte bölgenin turizm geleceğinde yepyeni ve parlak bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 02GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 03ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 04STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 05YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 06TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 07KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
- 08PETROLSPOR, SOL BEK SUBAŞI’YLA ANLAŞTI
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 10BATSO, ŞEHRE YÖN VEREN BİR KURUM OLMALI
- 11Tımok Tavla Turnuvası Tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ
- 13KARATAŞ, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ AĞIRLADI
- 14MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ
- 15“TOPRAĞI YAKMAK, GELECEĞİ YAKMAKTIR”




Henüz Yorum yok