ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ
ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ
Batman Belediyesi, sosyal ve halk sağlığı kapsamında başlattığı eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

Kadınlara yönelik başlattığı sağlıklı yaşam çalışmalarına bir yenisini daha ekleyen Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile müşterek bir çalışmaya daha imza attı. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan obezite ile mücadele ve teknoloji bağımlılığının önüne geçmek amacıyla Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, Hürriyet Ortaokul öğrencileriyle bir araya geldi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Diyetisyen Pelda Tüzün ve Psikolog Ahmet Sütçü, yaklaşık 100 öğrenciyi; ‘Sağlıklı Beslenme’, ‘Teknoloji Bağımlılığı’ ve ‘Akran Zorbalığı’ konuları hakkında bilgilendirdi.
Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Tahir Yarba, ortaokul çağındaki öğrenciler arasında akran zorbalığını önlemek, farkındalık yaratmak, empati geliştirmek ve çocukların ekran karşısında geçirdikleri sürenin giderek uzaması ile birlikte, yaşına uygun olmayan internet sitelerinde vakit geçirmesinin önlenmesi amacıyla bilgilendirme amaçlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çocukların enerji ve besin ögelerinin yetersiz ve sağlıksız kaynaklardan almasıyla birlikte okuldaki başarısının yanı sıra büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Dr. Yarba: “Günümüz şartlarında pratik öğünlere yönelmeyi tercih ediyoruz. Bu pratik öğünler ne yazık ki çoğunlukla fast-food veya işlenmiş/paketli gıdalardan oluşuyor. Bu doğrultuda çocuklara sağlıklı beslenme önerilerinde bulunulmuştur” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0176.362 KİŞİ UÇTU!
- 02“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 03ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 04ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 05MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 06OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 07ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 08Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..
- 09“ŞENAY AYBÜKE ÖĞRETMENİMİZİN ADI BATMAN’DA SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR”
- 10PETROL-İŞ'TEN TPAO UYGULAMALARINA TEPKİ
- 11OSB BÖLÜNMÜŞ YOLU İNCELENDİ
- 12BATMAN SİNEMANIN MERKEZİ OLUYOR
- 13KAVŞAKLAR LEDLİ SİNYALİZASYON DİREKLERİYLE MODERNLEŞTİRİLDİ
- 14BARIŞ ANNELERİ'NDEN RAHMİ KOÇ'A TEPKİ
- 15PETROLKENT’TE TEMİZLİK ÇALIŞMASI SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok