Okul-Sanayi İşbirliği Güçlendirme toplantısı yapıldı
Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet yürüten Bilim Teknik Koleji tarafından yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.
Toplantı, okulun Elektrik Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın Batman Bilim Teknik Koleji tanıtım sunumu ile başladı. Daha sonra okulun Gıda Öğretmeni Çağla Koyuncu, Mert Kaptan ve Furkan Azboy isimli öğrencilerine danışmanlık yaptığı Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirilmesi’ne yönelik proje çalışmalarını aktardı.
Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü M. Şirin Ashi, “Bu çalışmanın amacı, OSB’de bulunan işletmelerin okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, işletmeler hakkında genel bilgi toplamak, ağırlıklı sektör gruplarını belirlemek, İşletmelerin okula sunacağı imkanları ve okuldan beklentilerini belirlemektir. Ayrıca stajyer öğrencilerin işletmelerde istihdamını artırmak ve şartlarının iyileştirilmesini sağlamak, OSB’de bulunan işletmelerin yenilikçilik faaliyetlerini incelemek, firmaların okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, okulun amacına uygun hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.
Uygun ortamlarda öğrencilerini istihdam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ashi, “Temel amaç, Organize Sanayi Bölgesinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün güçlü işbirlikleri ile en üst düzeyde sağlanmasıdır. Proje kapsamında OSB’de bulunan 37 işletmeyi ziyaret ettiklerini okulun faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İşletmelerden veri toplamak amacıyla işletmelere anket uygulandı.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 02SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 03İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 04GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 05İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 06Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 07MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 08GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 09ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 10STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 11YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 12TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 13KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
- 14PETROLSPOR, SOL BEK SUBAŞI’YLA ANLAŞTI
- 15OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI




Henüz Yorum yok