Yetenekli sporcular taranacak
Yetenekli sporcular taranacak
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
Vali Ahmet Deniz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları yerinden inceledi.
19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Deniz, yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.Yetenek taramasına katılan öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz, bir süre sohbet ederek, kendilerine başarılar diledi. Ziyaret sırasından Vali Deniz’e; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren eşlik etti.
YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ
İlimizde şu ana kadar 1100 sporcunun taramadan geçtiğini, okullar kapanana kadar 5 bin öğrencinin taramadan geçirileceğini belirten yetkililer; yetenek taramasına katılan öğrencilerin 8 parkurdan oluşan testten geçirilerek yeteneklerinin belirlendiğini, Tüm Türkiye’de 3. sınıf öğrencilerinin aynı anda testten geçirildiği projede; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden 8 antrenör, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden ise 8 beden eğitimi öğretmeni görev aldıkları ifade edildi.
AMAÇ GENÇLERİ SPORA SEVDİRMEK
Projenin amacına ilişkin bilgi veren yetkililer; sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmenin amaçlandığı ifade edildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 02Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 03TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 04ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 05KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 06HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 07“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 09Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 1045 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 127 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 13REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 14NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 15“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”




Henüz Yorum yok