YAŞAR "ENGELLİLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ"
CHP seçim lokaline gelen engelli bireylerle sohbet etti.
14 Mayıs yapılacak seçim kapsamında çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Hüseyin Yaşar , Türkiye’de engelli kavramını ortadan kaldıracaklarını dile getirdi.
CHP seçim lokaline gelen engelli bireylerle sohbet etti.
Engellilerin öncelikli olarak işe yerleştirilmeleri, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmalarını sağlayacaklarını ifade eden Yaşar, “Kamudaki engelli kotalarının tamamına atama yapılacaktır. Ayrıca, engelli çocukların öncelikle aile yanında yetiştirilmesi ve hayata hazırlanması sağlanacak ve engelli çocuğu olan muhtaç durumdaki ailelere sosyal destek ödemesi yapılacaktır. Bu husus bizim için oldukça önemlidir. Çünkü engelli vatandaşlarımızın hayata hazırlanması noktasında aile bireyleri ile beraber yetiştirilmesi sosyal ve toplumsal konjonktürde büyük önem arz etmektedir” dedi.
Buna ek olarak, hala toplumumuzda ciddi bir sıkıntı olarak hala devam eden konutların, toplu ulaşım araçlarının, toplu kullanım alanlarının ve kamu binalarının engellilerin kullanımına uygun durumda olmaması engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını sıkıntıya sokmaktadır.
CHP iktidarında bu engeller ortadan kaldırılarak konutlar, yollar, kaldırımlar, trafik lambaları engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarını rahatça idame edebilecekleri duruma getirilecektir” şeklinde açıklamada bulundu. Engelli vatandaşların eşit fırsatlara sahip olmaları gerektiğini belirten Yaşar , “Engelli bireylerin eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla doğuştan ya da sigortalılıktan önce engelli olup, çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin de malul sayılması ve 1800 gün üzerinden malullük aylığı bağlanması için düzenleme yapılacaktır” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kur'an kurslarında 2026 Yılı Yaz Kur'an Kursları bugün itibarıyla başladı
- 02Batman Çayı'nda kaybolan balıkçının cansız bedenine ulaşıldı
- 03HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 04AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 05MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 06SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 07İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 08GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 10Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 11MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 12GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 13ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 14STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 15YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI




Henüz Yorum yok