Yılmaz Güney’de çıkan yangının sonuçları açıklandı
Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde bulunan Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda meydana gelen yangının nedeni ve salonda meydana gelen maddi hasarın sonuçları yapılan incelemelerin ardından raporlaştırıldı. Elektirik kontağından çıktığı belirlenen yangının maddi zararı ise 1,250,000 TL ile 1,500,000 arasında olduğu belirlendi. Batman Belediyesi’ne bağlı ekiplerin 4 araç ve 19 personel ile müdahalede bulunduğu yangında 87 adet ses, görüntü, ışık, sinema malzemeleri; 1 adet dijital ses işlemcisi (SKA-30), 1 adet sinema perdesi (5x7), 1 adet sinema projeksiyon makinesi (35 MM), 1 adet film hazırlama platosu (35 mm, 1 Adet Dijital Sinema Projeksiyonu (3 D Uyumlu), 1 adet 3D görüntü aparatı, 1 adet barkod yazıcı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 90 KW jeneratör (kontrol panosu), 3 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet HD uyumlu projeksiyon, sinemada bulunan oturma koltukları, büro malzemeleri, demirbaşlar, ters tavan, boya badana, elektrik tesisatı, çatı kısmı komple, duvar sıvası ve zemin döşemesi yanarak kullanılamaz hale geldi.
‘’Vatandaşı sevmek budur’’
Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda çıkan yangın hakkında konuşan Batman Belediyesi Başkan VekiliErtuğ Şevket AKSOY, “Bu durum bizi çok üzdü ancak her şey de bir hayır vardır. Yangında can kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Sinemayı daha iyi bir çalışmayla, mimari dokusuna bağlı kalıp, 500-600 Bin TL’lik bir harcamayla modern bir sinema haline getireceğiz. İstanbul Kadıköy’de, Ankara’da hangi film izleniyorsa biz de burada vatandaşımıza izlettireceğiz. Vatandaşı sevmek budur” şeklinde konuştu.
Sinemanın ismi değişmeyecek
Modern bir sinemanın müjdesini veren AKSOY, sağda solda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesini aktarıp sinemanın isminin de eskiden olduğu gibi Yılmaz Güney Sineması olarak kalacağını belirtti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok