“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
“5 Kattan fazlasına müsaade yok”
Tilmerç mahallesinde yapımı süren bir inşaatta incelemelerde bulunan Vali Ekrem Canalp, yeni imar planı dahilinde yapılacak binalarda 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceklerini belirtti.
BİNALARDA 14 KURALI…
Kentte yapılacak olan imar planı ve inşaatlarda uygulanan 14 yeni şartın uygulanmaya başlandığını belirten Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini kaydetti. Batmanlıların daha güvenli binalarda yaşayacaklarını belirten Vali Canalp, “Binaların yapımında 14 kuraldan herhangi bir şekilde, herhangi bir belediye yönetimi, kim olursa olsun, taviz verdiği anda bütün Batmanlılar onlara mutlaka hesap sorsun. Bizim yeni imar planı dahilinde yapmış olduğumuz binaların hepsinde zemin + 5 kattır. 5 kattan fazlasına müsaade etmeyeceğiz. Eski imarda olan yerler var, eski imardakiler geçerliliğini maalesef ki devam ettiriyor” dedi.
“İNSANLAR GÜVENLİ BİNALARDA YAŞAMAK İSTİYOR”
Hasankeyf yol güzergahında daha önce inşaatlara verilen 10 katın, 7’e düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Canalp, şunları kaydetti: “Biz Hasankeyf yolunda yeni imar uygulaması yaptık ve itiraz gelmedi. Deprem sonrası o güzergahta oturan birçok vatandaş, kat sayısının düşürülmesi için bize başvurdu. Biz de kat sayısını 7 kata düşürdük. İnsanlar da artık yüksek katlı binalarda değil, güvenli binalarda yaşamak istiyor.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER




Henüz Yorum yok