“Çıtır Çileğim Projesi” hayata geçirildi
Batman’da çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un hazırladığı "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirildi.
“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı proje ile Türkiye ikincisi seçilen Lale Basut'un "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirilerek çilekler cips haline getirilmeye başlandı.
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kavaklı mezrasında çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un, 2017 yılında “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı ve ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldığı programın ödülüne, bir bankanın sponsorluğu tarafından destek sağlandı.
Proje ile 5 dekar üzerinde örnek çilek bahçesi kurulurken, üretilen çileklerin yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi kullanılarak katma değeri arttırıldığı belirtildi.
Çıtır Çileğim Projesini kendi köyünde hayata geçiren Lale Basut, “Sason'da çilek, sadece yaş olarak satılıyor. Projemin amacı, çileği kurutmak ve il içinde ve dışında pazarlamasını yaparak aileme katkı sağlamaktır." diye konuştu.
Çiftçilere büyükbaş düve dağıtımı yapıldı
Öte yandan, 2018 Genç Çiftçi Projesi kapsamında Beşiri ilçesindeki projeleri kabul edilen 11 çiftçiye kişi başı 5'er adet olmak üzere toplamda 55 adet büyükbaş düve dağıtımı törenle dağıtıldı.
Ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çileği Geliştirme Projesi kapsamında Kozluk ve Sason ilçelerindeki 56 çiftçiye de 3'er adet dekarlık alanda olmak üzere toplamda 675 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Oğuz ve keklik ailelerinin mutlu günü
- 02BATMAN’DA LEZZET ŞÖLENİ BAŞLADI
- 03SASON ÇİLEĞİNDE SON HASAT BAŞLADI
- 04SANTEK KURULU TOPLANDI
- 05KAYYUM TARTIŞMALARI YENİDEN GÜNDEMDE
- 06BATMAN’DA ASAYİŞ OPERASYONU: 6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ OBJEKTİF'İ ZİYARET ETTİ
- 08AHMED-İ HANİ MESİRE ALANI ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR
- 09BATMAN’DA ‘HALKIN İRADESİ’ VURGUSU
- 10BATMAN’DAN ANKARA’YA BİRLİK ÇIKARMASI!
- 11KAPLAN, SEÇİM STARTINI VERDİ
- 12EĞİTİM VE YEREL YÖNETİM İŞ BİRLİĞİYLE OKULLARA ZİYARET
- 13BELEDİYE PERSONELİNE DİKSİYON VE ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
- 14VALİ CANALP, KIZILAY HEYETİNİ KABUL ETTİ
- 15BATİŞ’ten Türkiye–Dubai İş Birliği Forumu: Yeni Ticari Köprüler Kuruluyor




Henüz Yorum yok