BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı, Körük mevkiindeki ruhsatsız (kaçak) yapının yıkım işlemine başladı.
Yıkım işlemleri sırasında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bina çevresine güvenlik şeridi çekerek bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.
Yıkım işlemi, alınan kararın ardından uygulamaya konuldu. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapı ruhsatlarına yönelik 14 maddelik yeni kriterlerin uygulanacağını ve bu kriterlere uymayan yapıların kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti. Kaçak yapılaşmaya ise hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Yetkililer, Batman genelinde 7/24 esasına dayalı olarak mahalle ve sokaklarda denetimlerin devam ettiğini ve vatandaşlardan gelen kaçak yapı ihbarlarının anında değerlendirildiğini açıkladı. Belediye, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda, çarpık kentleşmeye ve imar kirliliğine sebep olan kişi ya da gruplara karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelede tavizsiz bir tutum sergileyen Batman Belediyesi, kentte düzenli ve güvenli bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.


Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 02BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 03BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 04KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 05ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 06Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 07Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 08KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 09EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 10Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 11ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ
- 12BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 13EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 14BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 15DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI




Henüz Yorum yok