Çiçekli halkı sorunlarına çözüm bekliyor
Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Çiçekli köyü sakinleri, köyün en büyük sorunu olan içme suyu ve parke taşı sorunlarının giderilmesini istiyor.
Köyde yaşadıkları bazı sorunlarla beraber köyün en büyük sorunu olan içme suyu sorunlarının giderilmesini isteyen köy sakinleri İLKHA'ya konuştular.
Çiçekli köyü sakinlerinden Abdurrahman Kaya, köylerinin içme suyu sorunun giderilmesi için defalarca dilekçe verdiklerini ve dilekçelerinin kabul edildiğini ancak sorunun daha giderilmediğini söyleyerek yapılacak çalışmanın hızlandırılmasını istedi.
"İçme suyu sıkıntımız oluyor"
Köylerinin en büyük sorunu olan içme suyuyla özellikle yaz mevsiminde sıkıntılarının olduğunu ifade eden Kaya, "İçme suyu sıkıntımız oluyor. Yazın suyumuz yok. Bu yüzden çok sıkıntılar çekiyoruz. Devletin bize su vermesini istiyoruz. Hayvanlarımız, insanlarımız ve köyümüze gelen misafirlerimiz su sıkıntısını yaşıyorlar. Allah razı olsun kanalizasyonlarımız yapıldı. Kanalizasyonların yapılması çok iyi oldu. Köyümüz temizlendi ve pis kokudan arındı. Kanalizasyon çalışmaları sonrası sokaklarımız çok kötü. Sokaklarımızın parke taşı olmasını istiyoruz. Biraz yağmur yağdığında köyümüz çamurdan geçilmiyor. Bu sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.
"Köyümüzün sokaklarına parke taşı döşenmesini istiyoruz"
Gercüş’teki köylerin büyük bir kısmının parke taşı sorunu kalmadığını, ancak köylerinde parke taşları yapılmadığını belirten köy sakinlerinden Yunus Gündüz, "Gercüş'te parke taşı olmayan köyler çok az. Biz de yapılmayan köylerin içerisindeyiz. Biraz yağmur yağarsa her yer çamur oluyor. Köyümüzün sokaklarına parke taşı yapılmasını istiyoruz. Köyümüzün temiz olmasını istiyoruz. Yetkililerden beklentimiz bu sorunumuzu bir an önce çözmeleridir." dedi.
"Yazın içme suyu sıkıntısı daha fazla"
Köylerinde iki büyü sıkıntının olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Adem Kaya, "Yazın köydeki insan sayısı artıyor. İçme suyu sıkıntısı çok oluyor. Devletin bir çare bulunmasını istiyoruz. Parke taşlarının döşenmesi çok önemli. Geçen sene köyümüzdeki kanalizasyon sıkıntısını giderdiler. Köyümüzün içi temizlendi ancak sokaklarımızın bozuk olması nedeniyle çamur çok oluyor. Yağmurlu günlerde hayvanlarımızı köyden çıkarana kadar çamur içinde kalıyoruz. Köyümüzün içi parke taşı olması ve temiz olmasını istiyoruz. Çamur olunca 3 metrelik bir alanda aracımla asfalta çıkamıyorum. Öğrenci taşımacılığı yaptığımdan, öğrenciler geç kalmasın diye kendi imkanlarımla yolu biraz mucur yaptım. Devletten beklentimiz köyümüzün sokaklarını bir an önce parke taşı yapmasıdır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok