
ESNAFA KİRA DESTEĞİ MÜJDESİ !
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada,
"Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız." dedi.
Erdoğan ayrıca, "İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız." ifadelerini de kullandı.
SÜRE 1 HAZİRAN'A KADAR UZATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları şu şekilde:
"Bugünkü kabine toplantımızda alınan tedbirlerin sonuçlarını kapsamlı olarak değerlendirdik. Milletimizin büyük fedakarlığıyla uyguladığımız kısıtlamaların olumlu etkilerini görmeye başladık. Kurallara daha sıkı riayet etmek suretiyle bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli görevdir. Öncelikle bazı müjdeleri milletimizle paylaşmak istiyorum. Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdiğimiz kiralardaki stopajın uygulanma süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz. Yüzde 18'den 8'e indirdiğimiz işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran'a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edeceğiz.
1 MİLYON 239 BİN ESNAFA 3 AY SÜREYLE AYDA BİN TL
Yıl ortasında başlattığımız konaklamadan, yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma kadar KDV indirimlerin sürelerini 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. Esnafımıza kira ve gelir kaybı desteği hazırlıklarına başladık. Kısıtlamalar sebebiyle salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğiz esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, lokantacı, kadın erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır. Böylece toplamda 3 miyar 718 milyon liralık desteği esnafımızın hizmetine sunmuş oluyoruz.
ESNAFA KİRA DESTEĞİ
Kira desteğini basit usule tabi olmanın şartlarını belirledik. İşyeri kira olan esnafımıza 3 ay süreyle büyükşehirlerde 750 lira diğer şehirlerde aylık 500 lira kira desteği yapacağız. Bu iki destek kalemi çerçevesinde 3 ay boyunca toplamda 5 milyar lira esnafımıza hibe desteği sağlamayı planlıyoruz.
Turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, hasılat payları, ecri misil ödeme sürelerini 1 yıl süreyle erteliyoruz. Ülkemizde hasta, ağır hasta ve vefat sayılarında azalmış olduğunu görüyoruz."
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok