“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Yunus Emre Caddesi’ndeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
Yaptığı ziyaretlerde, esnafın yüksek kira artışlarından şikayet ettiğini dile getiren Başkan Çiftçi “Oda olarak esnaflarımızı iş yerlerinde ziyaret edip istek ve sorunlarını dinliyoruz. Bu kapsamda Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan esnaflarımızı ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledik. Esnaflarımız işlerin düşük olması bir yana dükkanların kira artış oranlarının kendilerini çok zorladığını ve bundan dolayı sıkıntı çekip, bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Ne yaptıkları işi bırakabileceklerini ne de başka bir yere dükkanlarını taşıyabileceklerini ifade ediyorlar.
Oda olarak mülk sahiplerine çağrıda bulunuyoruz. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz; hayat pahalılığı ve maddi sıkıntılar her kesimi etkilemiş, esnafın giderleri artmış ve kâr oranları azalmış durumdadır. Sizlerden makul bir kira artışı yapmanızı bekliyoruz. Sizlerin de esnaflarımızın da mağdur olmasını istemiyoruz. Esnaflarımız işyerlerini zararına çalıştırmasın, ödemelerde sıkıntı yaşamasın ki kiralarını rahatlıkla ödeyebilsinler.
Hepimiz aynı gemide yaşıyoruz ve birbirimizi düşünmek mecburiyetindeyiz. Aksi taktir de gemi batarsa hepimiz zarar görürüz. Esnaflarımızın kiraları makul seviyelerde olursa onlar da ürünlerini uygun fiyatlara satar ve bütün hemşerilerimiz bundan memnun olurlar. Ayrıca esnaflarımız Yunus Emre Caddesinde araçların çok hızlı gittiğini, sürekli kazaların yaşandığını söyleyerek; caddenin birkaç yerine kasis yapılırsa kazaların önüne geçilebileceğini belirterek, belediyeden kasis yapılmasını talep ettiler” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok