İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Batman Belediyesi, kentte etkili olan yağışların ardından su akışının sağlıklı şekilde devam etmesini sağlamak ve çevresel riskleri en aza indirmek amacıyla İluh Deresi boyunca kapsamlı bir temizlik çalışması yürüttü.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma, hem dere yatağının düzenlenmesini hem de çevrede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesinin artırılmasını hedefledi.
Yaklaşık 5 kilometrelik hat üzerinde yürütülen çalışmalar, Erköklü Mahallesi (İrmi) ile 19 Mayıs Mahallesi arasındaki güzergâhı kapsadı. Dere içerisinde zamanla biriken bitkisel toprak, çamur, evsel atıklar, moloz ve çeşitli yabancı maddeler ekipler tarafından titizlikle temizlendi. Özellikle yağışlı dönemlerde suyun akışını engelleyerek taşkın riskini artırabilecek unsurların ortadan kaldırılması, çalışmanın en önemli hedeflerinden biri oldu.
Temizlik faaliyetlerinde iş makineleri ve personel koordineli şekilde görev aldı. Kepçeler yardımıyla dere yatağında biriken ağır atıklar çıkarılırken, kamyonlarla bu atıklar bölgeden taşınarak bertaraf edildi. Ekiplerin yoğun mesaisi sonucunda dere hattı daha düzenli ve temiz bir görünüme kavuştu.
Yetkililer, yapılan çalışmaların sadece mevcut kirliliği ortadan kaldırmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda ilerleyen süreçte oluşabilecek olumsuzlukların da önüne geçmeyi amaçladığını belirtti. Düzenli temizlik ve bakım faaliyetlerinin sürdürüleceği ifade edilirken, vatandaşlara da çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunması çağrısında bulunuldu.
İluh Deresi çevresinde gerçekleştirilen bu kapsamlı temizlik çalışmasıyla birlikte hem çevresel görünüm iyileştirilirken hem de olası taşkın risklerine karşı önemli bir önlem alınmış oldu.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman AMATEM İnşaatında İnceleme Yapıldı
- 02NASIROĞLU “20 YILI PLANLAYARAK HAREKET ETMEMİZ GEREKİYOR”
- 03PEDALLAR BU KEZ SAĞLIK İÇİN DÖNDÜ
- 04EKMEN'DEN FAİLİ MEÇHUL SORU ÖNERGESİ
- 05PETROL CİTY, GÜNEŞ ENERJİSİNDEN FAYDALANACAK
- 06BAŞKAN ÇETİN, ULUSLARARASI BAŞARIYA İMZA ATAN GENÇLERİ AĞIRLADI
- 07KALDIRIMI İŞGAL EDENE AĞIR CEZA
- 08'NİYET ETTİM ÖRTÜNMEYE' ETKİNLİĞİ
- 09HAŞERELERE TEKNOLOJİ DESTEKLİ MÜCADELE!
- 10İluh Caddesi’nde Metruk Binalar Yıkılıyor
- 11Batman Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu Oldu
- 12Batman’da istismar iddiaları sonrası yürüyüş çağrısı
- 13İŞ DÜNYASI VE SİYASET AYNI HEDEFTE BULUŞTU
- 14ÇETİN : "SENDİKALAR VE SİVİL TOPLUM EN GÜÇLÜ TAŞIYICI KOLONLARDIR"
- 15Güzellik sektörüne yeni soluk




Henüz Yorum yok