“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
“Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor”
DEM Parti Batman Kadın Meclisi, Anadilde eğitim hakkı ve yeni eğitim-öğretim yılında velilerin sırtına yüklenen maliyetlere karşı basın açıklaması düzenledi.
Cudi mahallesinde bulunan Metin Bostancı İlkokulu yanında yapılan basın açıklamasını DEM Parti Batman Kadın Meclisi adına DEM Parti Batman İl Eş Başkanı Songül Korkmaz okudu. Korkmaz “Hepimiz çocuklarımız için iyi bir eğitim istiyor, onlar için güzel, özgür, güvenli bir gelecek hayal ediyor ve bunun için çalışıp didiniyoruz. Ne var ki, eğitim maliyetleri gün geçtikçe artarken biz giderek yoksullaşıyoruz.
Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor. Kendi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalan devlet okulları çözümü velilerin cebinde arıyor. Başta ‘gönüllü bağış adı altında toplanan kayıt parası olmak üzere hemen her okulda çok sayıda kalemde para toplanarak eğitim harcamaları büyük ölçüde bizlerin sırtına yıkılıyor. Açlık sınırının altına düşen ücretler ve hayat pahalılığı, fahiş gıda fiyatları, katlanarak artan kırtasiye ve okul masrafları, servis ücretleri nedeniyle çocuklarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayamaz olduk. Peş peşe gelen zamlarla çocuklarımıza günlük harçlık vermekte zorlanıyor, beslenme çantalarını dahi dolduramıyoruz. Dahası, parasız olması gereken temel eğitim giderek ticarileşir ve eğitim maliyetleri yükselirken eğitimin niteliği de bir o kadar düşüyor ve eşitsizlikler derinleşiyor” dedi.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok